Άνδρας απειλεί να ανατινάξει γέφυρα στο Κίεβο (Βίντεο)

Άνδρας απειλεί να ανατινάξει γέφυρα στο Κίεβο (Βίντεο)

Συναγερμός στις ουκρανικές αρχές

Ένοπλος σε γέφυρα του Κιέβου άνοιξε πυρ, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ουκρανίας Γιάροσλαβ Τράκαλο, όπως μεταδίδουν τοπικά Μέσα, προσθέτοντας ότι η υπόθεση αξιολογείται ως προετοιμασία για τρομοκρατική επίθεση.

Συναγερμός σήμανε στις ουκρανικές αρχές μετά από αναφορές για οπλισμένο άνδρα που απειλεί να ανατινάξει γέφυρα στο Κίεβο. Ο άνδρας  άνοιξε πυρ, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ειδική αστυνομική επιχείρηση.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις από την κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ

Ο άνδρας φέερται να έχει εκρηκτικό μηχανισμό και απειλεί να ανατινάξει γέφυρα στην ουκρανική πρωτεύουσα, ενώ απείλησε να ανατινάξει και κυβερνητικά κτίρια.

«Άγνωστος άνοιξε πυρ και απειλεί να ενεργοποιήσει βόμβα. Διεξάγουμε ειδική επιχείρηση. Εκπρόσωποι όλων των σωμάτων ασφαλείας βρίσκονται στο σημείο. Η κίνηση των οχημάτων και των τρένων στη γέφυρα έχει διακοπεί» δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Κιέβου Αντρίγι Κριστσένκο όπως ανέφερε στο Facebook η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Οξάνα Μπλίσχικ.

​Στο σημείο έχουν σπεύσει ομάδες αστυνομικών περιπολιών, αστυνομικοί σκύλοι, ειδικές δυνάμεις και ομάδα αντιμετώπισης εκρηκτικών μηχανισμών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας που πρόσθεσε ότι η υπόθεση χαρακτηρίζεται ως «προετοιμασία τρομοκρατικής ενέργειας».
Νωρίτερα σήμερα, κίνηση σε πολλούς σταθμούς του μετρό στο Κίεβο έχει διακοπεί εξαιτίας απειλής, σύμφωνα με αναφορές που επικαλούνται τον αρχηγό της αστυνομίας.
 

Από το 2012 η Ουκρανία έχει αυστηροποιήσει τις ποινές για ψεύτικες αναφορές σχετικά με εκρηκτικούς μηχανισμούς, που προβλέπουν φυλάκιση έως έξι χρόνια και έως οχτώ χρόνια σε περίπτωση επανάληψης της πράξης.

Πηγή: Sputnik.gr