Στήριξη στον Αιγύπτιο Πρόεδρο από Τραμπ για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Στήριξη στον Αιγύπτιο Πρόεδρο από Τραμπ για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

"Όχι, δεν ανησυχώ με αυτό. Η Αίγυπτος έχει έναν σπουδαίο ηγέτη"

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έδωσε την ισχυρή του υποστήριξη στον Αιγύπτιο ομόλογό του Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην χώρα του, με τον Αμερικανό Πρόεδρο να υπογραμμίζει την σπουδαία μακροχρόνια σχέση που έχουν οι ΗΠΑ και η Αίγυπτος.
 
Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Κάιρο και σε άλλες αιγυπτιακές πόλεις την Παρασκευή και το Σάββατο, ανταποκρινόμενοι σε εκκλήσεις μέσω διαδικτύου για κινητοποιήσεις εναντίον της κυβερνητικής διαφθοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία κατηγορούν το Ιράν για τις επιθέσεις στη Σ. Αραβία

Αψηφώντας απαγόρευση των διαδηλώσεων, οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα καλώντας τον Αιγύπτιο Πρόεδρο να εγκαταλείψει την εξουσία.
 
Οργανώσεις προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανακοίνωσαν χθες ότι στο πλαίσιο καταστολής αυτών των σπάνιων διαδηλώσεων, οι αιγυπτιακές αρχές συνέλαβαν τουλάχιστον 373 ανθρώπους.
 
"Όχι, δεν ανησυχώ με αυτό. Η Αίγυπτος έχει έναν σπουδαίο ηγέτη", τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος κατά τη συνάντησή τους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
 
Ο Σίσι, ερωτηθείς, κατηγόρησε το "πολιτικό Ισλάμ" για τις διαδηλώσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία Κόσμος
 
Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, πρώην αρχηγός του στρατού, ο οποίος ανήλθε στην εξουσία μετά την ανατροπή του ισλαμιστή Προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι το 2013, επιβλέπει τα τελευταία χρόνια μια ευρεία καταστολή πολιτικών διαφωνούντων με στόχο φιλελεύθερους ακτιβιστές καθώς και ισλαμιστές.

Πηγή: ΚΥΠΕ