Διαφωνεί αλλά αποδέχεται τη δικαστική απόφαση ο Τζόνσον και σχεδιάζει νέα αναστολή της Βουλής

Διαφωνεί αλλά αποδέχεται τη δικαστική απόφαση ο Τζόνσον και σχεδιάζει νέα αναστολή της Βουλής

«Είναι μια απόφαση που θα σεβαστούμε. Προφανώς διαφωνώ δυνατά με αυτή την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου»

Τη διαφωνία του με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που έκρινε παράνομη την αναστολή των εργασιών του κοινοβουλίου εξέφρασε από τη Νέα Υόρκη ο Μπόρις Τζόνσον, αποδεχόμενος ωστόσο την επανασύγκληση του κοινοβουλίου.

«Είναι μια απόφαση που θα σεβαστούμε. Προφανώς διαφωνώ δυνατά με αυτή την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ ΕΔΩ

Πρόσθεσε ότι θα προχωρήσει με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής του από τη βασίλισσα, επιβεβαιώνοντας ότι θα προβεί σε νέα αναστολή της λειτουργίας του κοινοβουλίου.

Σημειώνεται ότι το Ανώτατο σημείωσε στην απόφασή του ότι η φυσιολογική διάρκεια της αναστολής πριν από τη λεγόμενη Ομιλία της Βασίλισσας είναι τέσσερις με έξι ημέρες κοινοβουλευτικών εργασιών.

Ο Μπόρις Τζόνσον επανέλαβε ότι θα προχωρήσει προς την υλοποίηση του Brexit στις 31 Οκτωβρίου με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, δηλώνοντας αισιόδοξος πως θα πετύχει μια συμφωνία με τους Ευρωπαίους.

Σχολίασε πάντως ότι οι ενέργειες του κοινοβουλίου και της δικαιοσύνης «δεν καθιστούν πιο εύκολη» την επιδίωξη αυτής της συμφωνίας. «Υπάρχουν πολλοί που θέλουν να ανατρέψουν το Brexit», συμπλήρωσε.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Απέρριψε, εξάλλου, τον ισχυρισμό ότι οφείλει να απολογηθεί για τις πράξεις του μετά από τη σημερινή δικαστική απόφαση, λέγοντας ότι «δεν ήταν η σωστή απόφαση».

Η Ντάουνινγκ Στριτ είπε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει πρόθεση να παραιτηθεί και ότι θα επιστρέψει στο Λονδίνο μετά από την αποψινή ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Πηγή: ΚΥΠΕ