Σχοινάς: “Oι λαϊκιστές και οι εξτρεμιστές θα πρέπει να φοβούνται τις αξίες μας και όχι το αντίθετο”

Σχοινάς: “Oι λαϊκιστές και οι εξτρεμιστές θα πρέπει να φοβούνται τις αξίες μας και όχι το αντίθετο”

Τι δήλωσε ο υποψήφιος Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς

“Oι λαϊκιστές και οι εξτρεμιστές θα πρέπει να φοβούνται τις αξίες μας και όχι το αντίθετο”, απάντησε ο υποψήφιος Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς στην κριτική που δέχθηκε για τον τίτλο που επέλεξε η εκλεγμένη Πρόεδρο Φον Ντερ Λάιεν για το χαρτοφυλάκιό του. Ωστόσο άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής ή εξηγήσεων από την ίδια την Πρόεδρο, λέγοντας ότι η ίδια θα αξιολογήσει την εξελισσόμενη συζήτηση για τον τίτλο και θα πάρει τις αποφάσεις της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ ΕΔΩ

Επί της ουσίας ο ίδιος έκανε μια αναλυτική αναφορά στους εχθρούς των ευρωπαϊκών αξιών κατονομάζοντας τους δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων σε διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Σημείωσε δε ότι πρέπει να είμαστε περήφανοι για το ό,τι έχουμε πετύχει, τονίζοντας ότι η Ευρώπη παραμένει φάρος σε ένα κόσμο που σκοτεινιάζει, απορρίπτοντας την κουλτούρα της εχθρότητας και της αντιπαράθεσης. “30 χρόνια χτίζω γέφυρες και αυτό θα συνεχίσω να κάνω” ξεκαθάρισε.

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι η ταυτότητα της Ευρώπης είναι να αποτελεί χώρο ασύλου και διευκρίνισε ότι “για αυτούς που δεν το δικαιούνται δεν θα είναι”, ενώ για την επιλογή και τη διαδικασία είπε πως αυτό είναι κάτι που “θα το κάνομε με το δικό μας τρόπο”.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας 

Σημείωσε μάλιστα ότι για να λυθεί ο γόρδιος δεσμός του μεταναστευτικού δεν υπάρχει μια ασημένια σφαίρα, αλλά “πρέπει να αρχίσουμε να δίνουμε έμφαση στο  Δουβλίνο και τις δημόσιες διαδικασίες και σταδιακά όλα θα ξεμπλοκάρουν, όλα πρέπει να γίνουν ταυτόχρονα”. Για τη δε νόμιμη μετανάστευση τόνισε ότι πρέπει να ξαναδούμε νομοθετικά “την μπλέ κάρτα νόμιμης μετανάστευσης”.

Πηγή: ΚΥΠΕ