Ερντογάν: Τώρα καθορίζουμε το μέλλον μας για τα επόμενα 25 και 50 χρόνια

Ερντογάν: Τώρα καθορίζουμε το μέλλον μας για τα επόμενα 25 και 50 χρόνια

Ο Τούρκος πρόεδρος απέφυγε να κατηγορήσει τον Ντόναλντ Τραμπ

Στις δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο για την Ανατολική Μεσόγειο, απάντησε έμμεσα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέσω ομιλίας του προς τα στελέχη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.
 
«H Toυρκία διανύει μια περίοδο που θα καθορίσει το μέλλον της για τα επόμενα 25 και 50 χρόνια. Οι κρυφές και οι ανοιχτές επιθέσεις εναντίον του λαού μας δεν κατάφεραν να τον γονατίσουν, αλλά κούρασαν. Γίναμε πιο δυνατοί με κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε. Τώρα όμως έχει πολλαπλασιαστεί το κόστος πρόκλησης ζημιάς στην Τουρκία» δήλωσε ο Ερντογάν.
 
 
Ο Τούρκος πρόεδρος απέφυγε να κατηγορήσει τον Ντόναλντ Τραμπ όμως κατηγόρησε τους συνεργάτες του καθώς παραμένουν οι δυνάμεις των ΗΠΑ στη βόρεια Συρία.
 
Ο Ερντογάν επέμεινε για την προετοιμασία της εισβολής στη Συρία.
 
«Ο Τραμπ είχε προτείνει ο ίδιος να αποσυρθεί από την περιοχή ανατολικά του Ευφράτη, όμως αυτοί που βρίσκονται δίπλα του δεν εκτελούν τις εντολές του. Όμως η περιοχή που καθορίζουμε ως ζώνη ασφαλείας, οι εργασίες και οι προετοιμασίες που κάνουμε έχουν σημασία για να δείξουν τις θέσεις μας στην περιοχή.
 
 
Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προετοιμαστούμε και να ολοκληρώσουμε το έργο» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.