Τσαβούσογλου: Θα ενημερώσουν ΟΗΕ και τις ενδιαφερόμενες χώρες για επιχείρηση στη Συρία

Τσαβούσογλου: Θα ενημερώσουν ΟΗΕ και τις ενδιαφερόμενες χώρες για επιχείρηση στη Συρία

Τι δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Η Άγκυρα θα ενημερώσει όλες τις ενδιαφερόμενες χώρες και τα ΗΕ για την επιχείρησή της στη Συρία, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος ανέφερε ότι η επιχείρηση γίνεται στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ ΕΔΩ

Σε συνέντευξη Τύπου στην Αλγερία, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι “έχουμε λάβει την απόφαση για επιχείρηση”. “Όταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι θα αποσυρθούν από την περιοχή και επιθυμούν να δημιουργηθεί ζώνη ασφαλείας ξεκινήσαμε διαπραγματεύσεις. Μόλις είδαμε ότι αυτή ήταν μια διαδικασία χρονοτριβής, ο Πρόεδρος μας είπε στον Τραμπ ‘δεν μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα μαζί σας, συνεχίζετε να παρέχετε στήριξη. Εμείς θα ξεκινήσουμε την επιχείρηση. Αυτό είναι ένα δικαίωμά μας που μας το διασφαλίζουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Και την επιχείρησή μας θα την πραγματοποιήσουμε σε αυτό το πλαίσιο”, ανέφερε.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ακόμη ότι “στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου θα ενημερώσουμε όλες τις ενδιαφερόμενες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΕ. Θα είναι μια σημαντική επιχείρηση για την περιοχή. Θα καταστήσει δυνατή την επιστροφή των προσφύγων που βρίσκονται στην Τουρκία και στην περιοχή”, ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ