Οργή των Κούρδων μαχητών: Ο Ερντογάν μας στέλνει τζιχαντιστές – Θα αντισταθούμε μέχρι τέλους

Οργή των Κούρδων μαχητών: Ο Ερντογάν μας στέλνει τζιχαντιστές – Θα αντισταθούμε μέχρι τέλους

Την ετοιμότητα και την πρόθεση των Κούρδων της Συρίας να αντισταθούν μέχρι τέλους διαμηνύει ο εκπρόσωπος των Κούρδων μαχητών Νούρι Μαχμούτ από το πολεμικό μέτωπο

Την ετοιμότητα και την πρόθεση των Κούρδων της Συρίας να αντισταθούν μέχρι τέλους διαμηνύει ο εκπρόσωπος των Κούρδων μαχητών Νούρι Μαχμούτ από το πολεμικό μέτωπο.

«Από την αρχή που ξεκινήσαμε, εμείς κινούμαστε στην κατεύθυνση να επιβάλουμε την πολιτική λύση, να προστατεύσουμε το λαό μας και να τερματιστούν οι εχθροπραξίες. Γι’ αυτό λέμε σε αυτούς που θέλουν τον πόλεμο, ότι οι δυνάμεις μας, είναι δυνάμεις που ιδρύθηκαν για την ασφάλεια, αλλά θα αντισταθούμε μέχρι τέλους στα πολεμικά σχέδια του Ερντογάν» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Νούρι Μαχμούτ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ ΕΔΩ

Ο Κούρδος αξιωματούχος υποστήριξε μάλιστα ότι στο έδαφος της Σύριας δεν «έχει πατήσει ακόμα πόδι» ο τούρκικος τακτικός στρατός, άλλα μισθοφόροι που προέρχονται από το Ισλαμικό Κράτος, την Αλ Kάιντα και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις.

«Ο τακτικός τουρκικός στρατός δεν έχει μπει στον πόλεμο ακόμα. Αυτοί που κάνουν χερσαίες επιθέσεις είναι ο ‘’στρατός του Μωάμεθ’’, όπως τον έχει ονομάσει (σ.σ ο Ερντογάν), που προέρχονται από το ISIS, την Αλ Κάιντα και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις. Μπαίνουν μέσα, τους σκοτώνουμε και στέλνουν άλλους... Ο τουρκικός στρατός βομβαρδίζει με πυραύλους, τεθωρακισμένα και αεροπορία» σχολιάζει.

Χαρακτηρίζει δε ακατανόητη την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να εγκαταλείψει ο στρατός των ΗΠΑ τη ΒΑ Συρία, και κατηγορεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι χρησιμοποιεί τον τούρκικο στρατό προκειμένου να επαναφέρει το πολιτικό Ισλάμ στην περιοχή.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Ο Νούρι Μαχμούτ σημειώνει ότι οι Κούρδοι της Συρίας θα πολεμήσουν για τις οικογένειες τους τα σπίτια τους και την αξιοπρέπειά τους. «Υπάρχουν πολλά θύματα μεταξύ των αμάχων από την πλευρά μας, κι αυτοί έχουν νεκρούς. Ειδικά από τις πόλεις Ρας αλ Αΐν και Ταλ Αμπιάντ εκεί βομβαρδισμοί» σημειώνει, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να δοθεί ακριβής αριθμός θυμάτων.

«Πολλοί έμειναν πίσω και αρνούνται να αφήσουν τα σπίτια τους και θα μείνουν να αντισταθούν προσθέτει.
 
Πηγή: Newsbomb.gr