Συναγερμός στην Ιαπωνία: Καθηλώνει τα αεροπλάνα ο τυφώνας Hagibis (Φώτο)

Συναγερμός στην Ιαπωνία: Καθηλώνει τα αεροπλάνα ο τυφώνας Hagibis (Φώτο)

Ο ισχυρός τυφώνας Hagibis αναμένεται να φτάσει στις ακτές της Ιαπωνίας το Σάββατο, με τις τοπικές αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς ήδη ξεκίνησαν έντονες βροχοπτώσεις

Ιαπωνικές αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν 1.929 διεθνείς πτήσεις και πτήσεις εσωτερικού, εν όψει της έλευσης του ισχυρού τυφώνα Hagibis, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Όπως μετέδωσε το δίκτυο NHK, η Japan Airlines Corporation (JAL), η All Nippon Airways (ANA) και η Peach Aviation ακύρωσαν 262 διεθνείς πτήσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ ΕΔΩ

Εν τω μεταξύ, 13 αερομεταφορείς ακύρωσαν 1.667 πτήσεις εσωτερικού.

Ο τυφώνας Hagibis αναμένεται να φτάσει στις ακτές της Ιαπωνίας, συμπεριλαμβανομένης της ευρύτερης περιοχής του Τόκιο, το Σάββατο.

Ήδη στο Τόκιο σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις και πνέουν θυελλώδεις άνεμοι.

Άμπε: Να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για τη δημόσια ασφάλεια

Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε κάλεσε την κυβέρνηση να εξασφαλίσει ότι οι κάτοικοι της χώρας δεν θα κινδυνέψουν.

«Είναι απαραίτητο να διαδώσουμε τις πιο πρόσφατες και σαφείς πληροφορίες, να λάβουμε προληπτικά μέτρα μαζί με τις περιφερειακές διοικήσεις, να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για τη διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας και ηρεμίας», ανέφερε.

Τα σχολεία στο Τόκιο, τα οποία αναμένεται να επηρεαστούν από τον τυφώνα, ακύρωσαν τα μαθήματα του Σαββάτου.

Οι μετεωρολόγοι έχουν συγκρίνει τον Hagibis με τον ισχυρό τυφώνα Ida, ο οποίος αφήσει πίσω του 1.269 νεκρούς στην Ιαπωνία το 1958.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Αρναούτογλου: Ο τυφώνας Hagibis θα μπορούσε να γίνει ιδιαίτερα καταστροφικός

Σε ανάρτησή του στο Facebook την Πέμπτη, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε ότι ο Hagibis θα μπορούσε μεν να εξασθενήσει ελαφρώς πλησιάζοντας την Ιαπωνία, ωστόσο θα επηρεάσει την περιοχή του Τόκιο το Σάββατο το βράδυ ως ένας πολύ ισχυρός τυφώνας.

Ανέφερε, δε, ότι τυφώνας θα μπορούσε να αποβεί ιδιαίτερα καταστροφικός.

Πηγή: Sputnik.gr