Ο Μακρόν θέλει τερματισμό της επίθεσης της Τουρκίας «το ταχύτερο»

Ο Μακρόν θέλει τερματισμό της επίθεσης της Τουρκίας «το ταχύτερο»

Τι είπε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν

Η τουρκική επίθεση στη Συρία πρέπει να τερματιστεί "το ταχύτερο", τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χθες Παρασκευή κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ ΕΔΩ
 
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης των δύο ηγετών, ο Μακρόν "υπογράμμισε την ανάγκη πριν απ` όλα να αποτραπεί κάθε αναγέννηση του Νταές [σ.σ. ακρώνυμο του Ισλαμικού Κράτους στα αραβικά] στην περιοχή, να υποστηριχθούν αυτοί που επικράτησαν στο πλευρό μας στο πεδίο της μάχης εναντίον των τρομοκρατών" και να "προστατευθεί ο άμαχος πληθυσμός", σημείωσε το Ελιζέ.
 
Ο αρχηγός του γαλλικού Κράτους στάθηκε στην "ανάγκη να σταματήσει η τουρκική επίθεση το ταχύτερο. Η Γαλλία και οι ΗΠΑ, που έχουν κοινές ανησυχίες, θα συνεχίσουν να συντονίζονται στενά τις επόμενες ημέρες", πρόσθεσε η γαλλική προεδρία.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας
 
Οι τουρκικές δυνάμεις κλιμάκωσαν χθες Παρασκευή τους βομβαρδισμούς τους εναντίον κουρδικών θέσεων στη βορειοανατολική Συρία. Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν τόνισε πως η επιχείρηση θα συνεχιστεί παρά τις αμερικανικές προειδοποιήσεις και τις απειλές περί επιβολής σκληρών οικονομικών κυρώσεων στη χώρα του.

Πηγή: ΚΥΠΕ