Στην αμερικανική Γερουσία το νομοσχέδιο για τις τουρκικές κυρώσεις

Στην αμερικανική Γερουσία το νομοσχέδιο για τις τουρκικές κυρώσεις

Στη Γερουσία των ΗΠΑ βρίσκεται το νομοσχέδιο Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων για την επιβολή νέων κυρώσεων στην Τουρκία. Έρχεται σε συνέχεια των εξαγγελιών του Λευκού Οίκου

Στη Γερουσία βρίσκεται το νομοσχέδιο του αμερικανικού Κογκρέσο για την επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας, με αφορμή τη στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ ΕΔΩ

Το νομοσχέδιο προβλέπει μια ευρεία «γκάμα» οικονομικών μέτρων εναντίον της Άγκυρας και αποτελεί πρωτοβουλία μελών τόσο του Δημοκρατικού, όσο και του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

«Η απόφαση του Ερντογάν θέτει σε κίνδυνο τους συμμάχους μας. Εάν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, τότε η άνοδος του ISIS θα είναι γεγονός» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ.

Και συνέχισε: «Εκτιμούσε το γεγονός ότι ο πρόεδρος Τραμπ επέβαλε κυρώσεις στην Τουρκία. Εμείς ερχόμαστε να προσθέσουμε και να συμπληρώσουμε τις αποφάσεις του προέδρου».

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Κατά τον ίδιο, το προωθούμενο πακέτο μέτρων θα στοχεύει «κορυφαίους αξιωματούχους της Τουρκίας», πέραν όσων ήδη πλήττουν οι κυρώσεις του Λευκού Οίκου.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Δευτέρας, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επιβολή μέτρων εις βάρος της Άγκυρας, εφόσον δεν σταματήσει άμεσα τη στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία.

Πηγή: Sputnik.gr