Τα πρωτοσέλιδα των βρετανικών εφημερίδων μετά τη νέα ήττα Τζόνσον για το Brexit

Τα πρωτοσέλιδα των βρετανικών εφημερίδων μετά τη νέα ήττα Τζόνσον για το Brexit

Πως σχολιάζουν τις εξελίξεις

«Ταπεινωμένος», «Βουλή των ηλιθίων», «Γιατί δεν μας αφήνουν να φύγουμε;» είναι μερικοί από τους τίτλους στα πρωτοσέλιδα των βρετανικών εφημερίδων, μετά τη νέα ήττα του Μπόρις Τζόνσον στο κοινοβούλιο, για το Brexit.

Διαβάστε επίσης: Brexit: Έρχεται διαβολοβδομάδα για τον Τζόνσον - Η νέα ψηφοφορία και τα επόμενα βήματα

Ο Observer στο πρωτοσέλιδό του έχει μια φωτογραφία από την τεράστια διαδήλωση που έγινε το Σάββατο στο Λονδίνο και κάνει λόγο για «ταπεινωτική ήττα» του Μπόρις Τζόνσον στη Βουλή των Κοινοτήτων. Το Σάββατο οι βουλευτές ψήφισαν τροπολογία που προβλέπει ότι ο Τζόνσον θα έπρεπε να ζητήσει παράταση του Brexit μέχρι να ολοκληρωθεί η νομοθεσία για την αποχώρηση από την ΕΕ και από τα δύο σώματα της Βουλής.

Παρόμοιο είναι το πρωτοσέλιδο της Mirror. «Το δράμα του Σαββάτου στη Βουλή: Ταπεινωμένος», γράφει στο πρωτοσέλιδό της και σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός ηττήθηκε πάλι, ενώ κάνει λόγο για τις τρεις, αντικρουόμενες, επιστολές που έστειλε ο Μπόρις Τζόνσον στην ΕΕ για την αναβολή του Brexit.

Το πρωτοσέλιδο της Mirror

Times: Ο Τζόνσον άνοιξε νέο μέτωπο στο Brexit

«Ο Μπόρις δίνει μάχη με αυτούς που διαλύουν το Brexit με τρεις επιστολές στην ΕΕ», γράφουν οι Sunday Times, που αναφέρουν ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός άνοιξε ένα νέο μέτωπο στη μάχη του για το Brexit. Παράλληλα, η εφημερίδα αναφέρει ότι οι τρεις επιστολές ήταν μια προσπάθεια καταστρατήγησης, κάτι που- σχολιάζει- είναι βαθιά καταστρεπτικό.

«Ο Τζόνσον αρνείται να υπογράψει την επιστολή για την καθυστέρηση του Brexit», είναι ο τίτλος της Sunday Telegraph. «Δεν είναι από μένα», είναι η δήλωση του Βρετανού πρωθυπουργού, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα. «Οι βουλευτές βρήκαν άλλο ένα τέχνασμα για να παρατείνουν την αγωνία του έθνους και να αναβάλουν, ξανά, το ξεκαθάρισμά τους με την πραγματικότητα», αναφέρει το πρωτοσέλιδο σχόλιο της Telegraph.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Αλλες εφημερίδες επικεντρώνονται περισσότερο στους βουλευτές της Βουλής των Κοινοτήτων και λιγότερο στον Μπόρις Τζόνσον. Χαρακτηριστικό είναι το πρωτοσέλιδο της Daily Mail με τον τίτλο «Βουλή των ηλιθίων», κάνοντας επίθεση στην τροπολογία που καθυστερεί την έγκριση της συμφωνίας του Brexit.

Το πρωτοσέλιδο της Mail

«Γιατί δεν μας αφήνουν να φύγουμε;», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Sunday Express, σε μαύρο φόντο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Brexit, ενώ η εφημερίδα κατηγορεί το κοινοβούλιο ότι ψήφισε για να εμποδίσει τη ρηξικέλευθη συμφωνία του Μπόρις Τζόνσον.

Το πρωτοσέλιδο της Express

Πηγή: iefimerida.gr