Σκόπια: Στις 12 Απριλίου οι πρόωρες εκλογές

Σκόπια: Στις 12 Απριλίου οι πρόωρες εκλογές

Οι εξελίξεις

Στις 12 Απριλίου θα διεξαχθούν οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στα Σκόπια, όπως ανακοίνωσε απόψε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

Η κυβέρνηση του Ζάεφ θα παραιτηθεί και τη χώρα θα οδηγήσει στις εκλογές αυτές μια υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Την πρωθυπουργία θα αναλάβει έως τη διεξαγωγή των εκλογών υπηρεσιακός πρωθυπουργός που θα προταθεί από το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Στην κυβέρνηση αυτή θα συμμετάσχουν και υπουργοί από τα αντιπολιτευόμενα κόμματα.

Με ανάρτηση του στο Twitter ο Ζόραν Ζάεφ ανάφερε ότι στη σύσκεψη αυτή «ομόφωνη θέση όλων των πολιτικών αρχηγών ότι η ευρωατλαντική ολοκλήρωση είναι ο στόχος μας».

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Όλοι οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων επίσης συμφώνησαν στη συνεδρίαση πως η χώρα είναι κομμάτι της Ευρώπης και της αξίζει να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή οικογένειας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Στέβο Πενταρόφσκι σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Πενταρόφσκι εξήγησε πως κατά τη διάρκεια της συζήτησης, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί κλήθηκαν να μιλήσουν για το όραμά τους για το μέλλον της χώρας.

Ο πρόεδρος της χώρας σημείωσε πως είναι η τρίτη φορά που βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοιο είδους πρόκληση και πως «για τρίτη φορά η πρότασή μας δεν γίνεται αποδεκτή».

Επίσης, τόνισε πως στη συνεδρίαση υπήρξε ομοφωνία πως πρέπει να ξεκινήσουν ξανά οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και να ολοκληρωθούν όσο το συντομότερο δυνατόν.

Απευθυνόμενος προς τον λαό, είπε:

«Έχουμε κάθε δικαίωμα να γίνουμε και επίσημα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν ζητάμε τίποτα λιγότερο από αυτό»

Πηγή: newsbomb.gr