Βίντεο: Ο στρατιωτικός χαιρετισμός μαθητών στον Ακάρ

Βίντεο: Ο στρατιωτικός χαιρετισμός μαθητών στον Ακάρ

Δείτε το βίντεο

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ απάντησε σε ερωτήσεις μαθητών και κλήθηκε να τοποθετηθεί και για τη στρατιωτοική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία.

Με στρατιωτικό χαιρετισμό υποδέχθηκαν μαθητές τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, κατά την επίσκεψή του σε σχολείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συρία - Αμετανόητος ο Τσαβούσογλου: «Καμία κύρωση ή απειλή κύρωσης δεν θα σταματήσει την Τουρκία»

Όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσιεύει ο ANT1, ο υπουργός εισέρχεται στη αίθουσα και οι μαθητές σηκώνονται, κάνοντας στρατιωτικό χαιρετισμό.

Ο Ακάρ απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών του σχολείου. Μία από τις ερωτήσεις αφορούσε μάλιστα στη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία, με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας να σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η ασφάλεια της χώρας μας και του έθνους μας είναι σημαντική».

«Από τη μία, θα διασφαλίσουμε τα σύνορά μας, από την άλλη, θα δημιουργήσουμε ζώνη ασφαλείας εκεί, θα αποβάλουμε τους τρομοκράτες, θα τους εξουδετερώσουμε», είπε ακόμη.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Η Τουρκία ξεκίνησε τη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία στις 9 Οκτωβρίου, με την Άγκυρα και τις ΗΠΑ να προχωρούν σε συμφωνία εκεχειρίας την προηγούμενη εβδομάδα στις 17 Οκτωβρίου, με πληροφορίες εντούτοις να κάνουν λόγο για παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός τόσο από την πλευρά της Τουρκίας, όσο και από μέρους των Κούρδων.

Πηγή: sputniknews.gr