Κινεζικής εθνικότητας τα 39 πτώματα που βρέθηκαν στο Έσσεξ της Αγγλίας

Κινεζικής εθνικότητας τα 39 πτώματα που βρέθηκαν στο Έσσεξ της Αγγλίας

Βρετανικά media μετέδωσαν ότι τα 39 πτώματα, τα οποία βρέθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Έσσεξ του Λονδίνου, ήταν κινεζικής εθνικότητας

Κινεζικής εθνικότητας φέρεται να ήταν τα 39 πτώματα, τα οποία βρέθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης στη βιομηχανική ζώνη του Έσσεξ, κοντά στο Λονδίνο.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις από τον ΚΟΣΜΟ

Η αποκάλυψη έγινε από το τηλεοπτικό δίκτυο «ITV», την ώρα που οι έρευνες των βρετανικών αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με στόχο τη διαλεύκανση των αιτιών αυτής της πρωτοφανούς τραγωδίας.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με βρετανικά media, οι 39 άνθρωποι φέρεται να πάγωσαν μέχρι θανάτου μέσα στο φορτηγό, καθώς η θερμοκρασία στο εσωτερικού του ψυγείου  -κοντέινερ ενδέχεται να υποχώρησε ακόμη και στους -25 βαθμούς Κελσίου.

Όπως δήλωσε ο Ρίτσαρντ Μπέρνετ, διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής «Ένωσης Οδικών Μεταφορών», οι άνθρωποι μάλλον πάγωσαν μέχρι θανάτου. «Θα είναι σκοτεινά και εάν το ψυγείο λειτουργεί θα έχει απίστευτο κρύο».

​«Το μόνο μέρος για να πας τουαλέτα είναι μέσα στο κοντέινερ. Μπορείτε να φανταστείτε ότι αν ήταν για πολλές ημέρες εκεί θα ήταν άθλια» έσπευσε να προσθέσει.

Η Daily Mail, από την πλευρά της, μετέδωσε ότι οι μετανάστες φέρεται να βρίσκονταν στην νταλίκα για τουλάχιστον 15 ώρες, έως ότου οι αστυνομικοί ανοίξουν το φορτηγό και έρθουν ενώπιον του αποτρόπαιου θεάματος.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλεγόταν και ένας ανήλικος.

Πλέον η έρευνα της αστυνομίας στρέφεται στη χαρτογράφηση της διαδρομής του φορτηγού – κοντέινερ έως το Έσσεξ.

Πάντως, δεν έχει αποκλειστεί το σενάριο, τα θύματα να κρύφτηκαν μέσα στο κοντέινερ στο λιμάνι του Βελγίου, Τσεμπρούγκε, όπου στοιβάζεται πλήθος από εμπορευματοκιβώτια προκειμένου να μεταφερθούν στη Βρετανία.

​Κρατείται ο οδηγός του φορτηγού

Η αστυνομία συνέλαβε, από την πρώτη στιγμή, τον 25χρονο οδηγό του φορτηγού, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τη Βόρεια Ιρλανδία.

Το φορτηγό έχει βουλγαρική άδεια κυκλοφορίας και – σύμφωνα με το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών - είχε καταχωρηθεί σε εταιρεία μιας Ιρλανδής γυναίκας, στις 19 Ιουνίου του 2019.

Ωστόσο, την επόμενη ημέρα της καταχώρησης, το φορτηγό έφυγε από τη χώρα και δεν επέστρεψε ποτέ. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, δήλωσε ότι η χώρα του δεν είχε καμία άλλη σχέση με τους θανάτους.

Πηγή: Sputnik.gr