Τσαβούσογλου προς Γερμανό ΥΠΕΞ: "Μην μας κουνάς το δάκτυλο"

Τσαβούσογλου προς Γερμανό ΥΠΕΞ: "Μην μας κουνάς το δάκτυλο"

«Αγαπητέ Χάικο Μαας, χαίρομαι για την επίσκεψή σου στην Τουρκία. Είσαι πάντοτε ευπρόσδεκτος για μας. Αλλά να μην μας κουνάς το δάκτυλο»

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) με τίτλο «Μην μας κουνάς το δάκτυλο: Τσαβούσογλου προς Mαας πριν από το ταξίδι του στην Τουρκία» αναφέρει ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου κάλεσε τον Γερμανό συνάδελφό του Χάικο Μαας σε αυτοσυγκράτηση πριν από το ταξίδι του στην Τουρκία.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις από τον ΚΟΣΜΟ

Όπως έγραψε ο Τσαβούσογλου στον λογαριασμό του στο τουίτερ – στα γερμανικά - «Αγαπητέ Χάικο Μαας, χαίρομαι για την επίσκεψή σου στην Τουρκία. Είσαι πάντοτε ευπρόσδεκτος για μας. Αλλά να μην μας κουνάς το δάκτυλο».

Ενώ συνέχισε πως όποιος επιχειρεί να κάνει μαθήματα στην Τουρκία θα πρέπει να υπολογίζει ότι θα υπάρξει αντίστοιχη απάντηση.

Ο κ. Μαας ανακοίνωσε χθες στο γερμανικό Κοινοβούλιο ότι θα ταξιδέψει το Σάββατο στην Άγκυρα, περισσότερο από δύο εβδομάδες μετά την τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία.

Ο κ. Τσαβούσογλου απάντησε έτσι σε ένα τουίτ που είχε ανεβάσει ο κ. Mαας λίγες ώρες πριν, στο οποίο προειδοποιούσε ότι θα πρέπει να γίνεται σεβαστή η εκεχειρία και να προστατεύεται ο άμαχος πληθυσμός.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ είχε γράψει επίσης: «Η Τουρκία πρέπει να συμμορφώνεται με το Διεθνές Δίκαιο, όταν ασχολείται με τους πρόσφυγες. Και πρέπει να στηρίζει την πολιτική διαδικασία, αντί να την τορπιλίζει»

Πηγή: ΚΥΠΕ