«Πράσινο φως» από την ΕΕ για παράταση του Brexit έως τις 31 Ιανουαρίου

«Πράσινο φως» από την ΕΕ για παράταση του Brexit έως τις 31 Ιανουαρίου

ΕΚΤΑΚΤΟ

Οι «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να αποδεχθούν το βρετανικό αίτημα για παράταση του Brexit έως τις 31 Ιανουαρίου 2020, ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τουσκ.

Σε συμφωνία για παράταση του Brexit έως τις 31 Ιανουαρίου 2020 κατέληξαν τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ ΕΔΩ

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, η ΕΕ των 27 συμφώνησε να αποδεχθεί το αίτημα του Ηνωμένου Βασιλείου για μια ευέλικτη επέκταση Brexit μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2020.

Κατά τον κ. Τουσκ, η απόφαση αναμένεται να επισημοποιηθεί γραπτώς.Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία εξέπνεε στις 31 Οκτωβρίου, με το Λονδίνο να ζητεί παράταση, καθώς η Βουλή των Κοινοτήτων – αν και ενέκρινε επί της αρχής τη συμφωνία για το Brexit - απέρριψε το χρονοδιάγραμμα που κατέθεσε ο Μπόρις Τζόνσον.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Αυτή η εξέλιξη «εξανάγκασε» τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου να αιτηθεί νέας παράτασης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για έξοδο από την Ε.Ε. στις 31 Οκτωβρίου.

Ενστάσεις για την τρίμηνη παράταση είχαν εκφραστεί από τη Γαλλία, ωστόσο ο πρόεδρος της Εμανουέλ Μακρόν φέρεται να παραδέχθηκε ότι δεν έβρισκε άλλους συμμάχους.

Πηγή: sputniknews.gr