Βρετανία: Τρίτο «όχι» της Βουλής σε Τζόνσον για πρόωρες εκλογές

Βρετανία: Τρίτο «όχι» της Βουλής σε Τζόνσον για πρόωρες εκλογές

«Όχι» του βρετανικού κοινοβουλίου στο αίτημα για εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ζητά εκλογές εδώ και περίπου δύο μήνες μετά και την απογοήτευση του αδιεξόδου για το Brexit στο βρετανικό κοινοβούλιο, ενώ το κόμμα των Συντηρητικών προηγείται στις δημοσκοπήσεις.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Οι βρετανοί βουλευτές απέρριψαν τις γενικές εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου, στην κρίσιμη ψηφοφορία που διεξήχθη στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ ΕΔΩ

Η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο ήρθε ώρες αφού η Ε.Ε. συμφώνησαν κατ’ αρχήν στην παράταση της προθεσμίας του Brexit έως τις 31 Ιανουαρίου, γεγονός που σημαίνει ότι η Βρετανία δεν θα αποχωρήσει στις 31 Οκτωβρίου όπως είχε οριστεί.

Ο Τζόνσον ανέφερε μετά την κατάθεση της πρότασης για εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου ότι «κανείς δεν χαίρεται με εκλογές τον χειμώνα» αλλά όπως υποστήριξε το κοινοβούλιο έχιε «ολοκληρώσει την πορεία του».

Σύμφωνα με τον ίδιο ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν απέφευγε τις εκλογές και πρόσθεσε ότι «μπορεί να τρέξει αλλά δεν μπορεί πια να κρυφτεί».

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες και το Εθνικό Κόμμα Σκωτίας σκοπεύουν να φέρουν ξεχωριστή πρόταση την Τρίτη, ζητώντας εκλογές στις 9 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, οι Συντηρητικοί έχουν ποσοστό 40% και προηγούνται με 16 ποσοστιαίες μονάδες από τους Εργατικούς.