Φωτογραφίες και βίντεο από την τρίτη κοινή περιπολία Ρωσίας και Τουρκίας στη Συρία

Φωτογραφίες και βίντεο από την τρίτη κοινή περιπολία Ρωσίας και Τουρκίας στη Συρία

Ολοκλήρωσαν την τρίτη κοινή περιπολία καλύπτοντας περισσότερα από 65 μίλια

Η κοινή περιπολία Ρωσίας και Τουρκίας διεξήχθη στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη διασφάλισης της κατάστασης στη Συρία μετά την επιχείρηση της Άγκυρας κατά Κούρδων μαχητών.

Η ρωσική στρατιωτική αστυνομία και η τουρκική συνοριοφυλακή ολοκλήρωσαν την τρίτη κοινή περιπολία καλύπτοντας περισσότερα από 65 μίλια.

«Στις 8 Νοεμβρίου, η Τρίτη κοινή περιπολία της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας και της συνοριοφυλακής της Τουρκίας ξεκίνησε να εργάζεται στην περιοχή των συνόρων, που βρίσκεται αρκετές δεκάδες χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Καμισλί» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Η περιπολία κινήθηκε ανατολικά κατά μήκος των συνόρων Συρίας – Τουρκίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ ΕΔΩ

«Η κοινή περιπολία κάλυψε διαδρομή 105χλμ. Σε περίπου τέσσερις ώρες και ολοκλήρωσε τη δουλειά της επιστρέφοντας στο σημείο εκκίνησης» σημειώνει το υπουργείο.

Περίπου 48 στρατιώτες, με οχτώ στρατιωτικά οχήματα πήραν μέρος στην επιχείρηση που παρακολουθούσε το drone Orlan-10 της Ρωσίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συρία: Τουρκικό τεθωρακισμένο πάτησε Κούρδο διαδηλωτή (Βίντεο)

Κοινές ρωσοτουρκικές περιπολίες

Νωρίτερα, ο ρωσικός στρατός και οι τουρκικές δυνάμεις διεξήγαγαν κοινές περιπολίες κοντά στα συριακά σύνορα στο Κομπάνι, κατά μήκος των συνόρων στην επαρχία αλ Χασάκαχ και στα βορειοανατολικά της Συρίας. Η πρώτη κοινή περιπολία ολοκληρώθηκε την 1η Νοεμβρίου με επιτυχία.

Περιπολία

Τον Οκτώβριο, ημέρες μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βορειοανατολική Συρία, η Τουρκία ξεκίνησε επιχείρηση κατά των κουρδικών δυνάμεων και του Ισλαμικού Κράτους.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Στις 17 Οκτωβρίου, ωστόσο, ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς συμφώνησε με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν σε κατάπαυση του πυρός. Καθώς η εκεχειρία ολοκληρωνόταν ο Ερντογάν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατέληξαν σε ξεχωριστή συμφωνία για την απομάκρυνση των Κούρδων μαχητών και των όπλων τους από ζώνη ασφαλείας 18χλμ. Εντός 150 ωρών και εγκατάσταση κοινών περιπολιών στην περιοχή των επιχειρήσεων κατά μήκος των συνόρων.

Περιπολία

Πηγή: sputniknews.gr