Τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν - Μέρκελ για Συρία, Ουκρανία και φυσικό αέριο

Τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν - Μέρκελ για Συρία, Ουκρανία και φυσικό αέριο

Οι εξελίξεις σε Συρία, Λιβύη και Ουκρανία στο επίκεντρο

Τηλεφωνική συνομιλία για μια σειρά από θέματα είχαν, σήμερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. 

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το Κρεμλίνο, επί τάπητος στην τηλεφωνική επικοινωνία του Πούτιν με τη Μέρκελ, ετέθη μεταξύ άλλων η διευθέτηση της σύρρξης στην ανατολική Ουκρανία.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις από τον ΚΟΣΜΟ

Επίσης, ο Πούτιν και η Μέρκελ συζήτησαν για τις τριμερείς διαπραγματεύσεις (Ρωσίας - Ουκρανίας - ΕΕ) γύρω από το θέμα της μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας. 

Παράλληλα, οι δυο ηγέτες αναφέρθηκαν και στην κατάσταση στη Συρία, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για επίλυση των ανθρωπιστικών προβλημάτων, ενώ επεσήμαναν και την ανάγκη για άμεσα τερματισμό των εχθροπραξιών στη Λιβύη. 

Οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν να διστηρήσουν τις περαιτέρω επαφές σε διαφορετικά επίπεδα», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου. 

Σημειώνεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος είχαν συνομιλήσει τηλεφωνικά, και τον προηγούμενο μήνα, για το θέμα της Συρίας, μετά και την έναρξη της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη βορειοανατολική Συρία, αλλά και τη μετ'έπειτα συμφωνία Μόσχας - Άγκυρας για κοινές περιπολίες κοντά στα Τουρκίας - Συρίας και τη διορία 150 ωρών για την απομάκρυνση των Κούρδων.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Σημειωτέον ότι ο Πούτιν, το Σάββατο, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο συζήτησε μεταξύ άλλων για το θέμα της Συρίας. 

Πηγή: Sputnik.gr