Ένας χρόνος «Κίτρινα Γιλέκα»: Γιορτάζουν την 1η επέτειο με δυναμικές διαδηλώσεις στο Παρίσι - Βίντεο

Ένας χρόνος «Κίτρινα Γιλέκα»: Γιορτάζουν την 1η επέτειο με δυναμικές διαδηλώσεις στο Παρίσι - Βίντεο

Έναν χρόνο εβδομαδιαίων διαδηλώσεων ακριβώς κλείνουν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από τα Κίτρινα Γιλέκα στη Γαλλία

Έναν χρόνο εβδομαδιαίων διαδηλώσεων ακριβώς κλείνουν σήμερα οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από τα Κίτρινα Γιλέκα στη Γαλλία, με τους διαδηλωτές να  συγκεντρώνονται στη γαλλική πρωτεύουσα, Παρίσι, το ίδιο αποφασισμένοι όσο την 1η φορά.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις από τον ΚΟΣΜΟ

Να θυμίσουμε ότι αρχικά οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν εξαιτίας μεγάλων αυξήσεων στην τιμή των καυσίμων στη Γαλλία, αυξήσεις που γρήγορα αποσύρθηκαν από τη γαλλική κυβέρνηση υπό το βάρος των εκρηκτικών διαδηλώσεων.

Διαδηλωτής των Κίτρινων Γιλέκων στο Παρίσι

Ωστόσο, τα Κίτρινα Γιλέκα συνέχισαν τις διαμαρτυρίες τους αδιάκοπά και σε εβδομαδιαία βάση, έχοντας πλέον μετατραπεί σε ένα αντικυβερνητικό κίνημα δυσαρέσκειας. Συχνά, οι διαδηλώσεις έγιναν βίαιες, με τους διαδηλωτές και την αστυνομία να συγκρούονται.

Διαδήλωση Κίτρινων Γιλέκων στο Παρίσι

Σήμερα, Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019, συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από εκείνη την 1η διαδήλωση για τις αυξήσεις στα καύσιμα των Κίτρινων Γιλέκων. 

Μάλιστα σήμερα, η γαλλική αστυνομία προχώρησε σε 254 συλλήψεις, κατά τη διάρκεια ταραχών στο Παρίσι και σε άλλες γαλλικές πόλεις, κατά την 1η επέτειο του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Να σημειώσουμε πως ο υπουργός απέδωσε τα επεισόδια κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του Σαββάτου σε κακοποιούς και τσαμπουκάδες.

«Εχτές αυτό που είδαμε ήταν μόνο λίγους νόμιμους διαδηλωτές και πολλούς κακοποιούς, τσαμπουκάδες και ανόητους», ανέφερε ο Καστανέρ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό, Europe 1.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: Sputnik.gr