Καταδικασμένος για τρομοκρατία ο δράστης του φονικού στο Λονδίνο

Καταδικασμένος για τρομοκρατία ο δράστης του φονικού στο Λονδίνο

Εφιάλτης στο Λονδίνο με δύο νεκρούς στη London Bridge - Επίθεση με μαχαίρι και στη Χάγη - Για τι προειδοποιεί η αμερικανική πρεσβεία

Ο 28χρονος Ουσμάν Καν είναι ο δράστης της τρομοκρατικής - σύμφωνα με τις Αρχές - επίθεσης που σημειώθηκε χθες στη Γέφυρα του Λονδίνου, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία που ταυτοποίησε τον άνδρα που σκότωσε με μαχαίρι δύο ανθρώπους, πριν πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Ο Καν είχε καταδικαστεί για τρομοκρατικά αδικήματα και αποφυλακίστηκε πέρσι.

«Το άτομο αυτό ήταν γνωστό στις αρχές και είχε καταδικαστεί το 2012 για τρομοκρατικά αδικήματα», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας του Ηνωμένου Βασιλείου, Νιλ Μπάσου.

«Αποφυλακίστηκε υπό όρους τον Δεκέμβριο του 2018 και το βασικό σημείο της έρευνας τώρα είναι να διαπιστώσουμε πως κατόρθωσε να διαπράξει αυτή την επίθεση», τόνισε, συμπληρώνοντας πως βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες σε μια τοποθεσία στην κομητεία του Στάφορντσιρ στην κεντρική Αγγλία.

Το χρονικό του τρόμου

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου επιβεβαίωσε ότι ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι, που χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική ενέργεια, είναι νεκρός, καθώς πυροβολήθηκε από αστυνομικούς. Πριν σκοτωθεί είχε τραυματίσει τουλάχιστον πέντε άτομα.

Οι βρετανικές αστυνομικές αρχές επιβεβαίωσαν αργότερα ότι δύο πολίτες έχασαν τη ζωή τους κατά την επίθεση.

«Με βαριά καρδιά οφείλω να σας ενημερώσω ότι εκτός από τον ύποπτο, που σκοτώθηκε από αστυνομικούς, δύο από τους τραυματίες στην επίθεση δυστυχώς υπέκυψαν» στο νοσοκομείο όπου είχαν μεταφερθεί, ανακοίνωσε η αρχηγός της Σκότλαντ Γιαρντ Κρεσίντα Ντικ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, άλλοι τρεις τραυματίες παραμένουν για νοσηλεία σε νοσοκομεία.