Σύλληψη πλοίου που μετέφερε 34 Σύρους πρόσφυγες στ' ανοιχτά της Τρίπολης

Σύλληψη πλοίου που μετέφερε 34 Σύρους πρόσφυγες στ' ανοιχτά της Τρίπολης

Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι ακινητοποίησε ένα σκάφος που μετέφερε 34 Σύρους πρόσφυγες

Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι ακινητοποίησε ένα σκάφος που μετέφερε 34 Σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι προσπαθούσαν να διαφύγουν από τον Λίβανο. Η χώρα συγκλονίζεται από τα μέσα Οκτωβρίου από πρωτοφανές κύμα διαδηλώσεων.
 
Το πλοίο συνελήφθη το Σάββατο, στ` ανοιχτά της Τρίπολης, μεγάλης πόλης στο βόρειο τμήμα της χώρας, αναφέρει η ανακοίνωση του στρατού.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο διακινητής, ένας Λιβανέζος που οδηγούσε το σκάφος, συνελήφθη και άλλοι πέντε άλλοι Λιβανέζοι επέβαιναν σε αυτό. Ο αρχικός προορισμός του σκάφους δεν έγινε αμέσως γνωστός.
 
Μικρή χώρα της Μεσογείου, με 4,5 εκατομμύρια κατοίκους, ο Λίβανος δηλώνει ότι φιλοξενεί 1,5 εκατομμύριο Σύρους πρόσφυγες. Όσοι επιχειρούν να διαφύγουν από τη χώρα και να φτάσουν στην Ευρώπη προσπαθούν γενικά να περάσουν από την Τουρκία ή την Κύπρο, των οποίων οι ακτές απέχουν σχεδόν εκατό χιλιόμετρα από τον Λίβανο.
 
Τον Οκτώβριο, ο Λίβανος ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να εργαστεί μαζί με την Κύπρο ώστε να εμποδίζει τους μετανάστες να φθάνουν στις ακτές του νησιού της Μεσογείου.
 
Από τις 17 Οκτωβρίου, ο Λίβανος συγκλονίζεται από μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που οδήγησαν στην παραίτηση της κυβέρνησης. Δεν έχει σχηματιστεί ακόμη το νέο υπουργικό συμβούλιο.

Πηγή: ΚΥΠΕ