Τζόνσον: Brexit «χωρίς εάν, χωρίς αλλά»

Τζόνσον: Brexit «χωρίς εάν, χωρίς αλλά»

Στην επινίκια ομιλία του ο κ. Τζόνσον έκανε λόγο μια «νέα αυγή» για τη χώρα και πρόσθεσε ότι θα ηγηθεί μιας κυβέρνησης «του λαού»

Τη δέσμευση ότι θα εργαστεί νυχθημερόν για να ξεπληρώσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων μετά από την «ιστορική» νίκη του στις χθεσινές εκλογές, έδωσε ο Μπόρις Τζόνσον σε ομιλία του ενώπιον υποστηρικτών του κόμματος.

Είπε ότι πλέον κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί ότι έχει δοθεί εντολή για έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ «χωρίς εάν, χωρίς αλλά, χωρίς ίσως».

Στην επινίκια ομιλία του ο κ. Τζόνσον έκανε λόγο μια «νέα αυγή» για τη χώρα και πρόσθεσε ότι θα ηγηθεί μιας κυβέρνησης «του λαού».

Με μόνο μία περιφέρεια να απομένει ακόμα για να ολοκληρωθεί πλήρως το αποτέλεσμα, οι Συντηρητικοί κερδίζουν καθαρή αυτοδυναμία με 364 έδρες (συν 46 σε σχέση με τις προ διετίας εκλογές) και 43,6% των ψήφων, ενώ οι Εργατικοί περιορίζονται στις 203 έδρες, χάνοντας 59 σε σύγκριση με το 2017 και 32,3% των ψήφων.

Για τους Συντηρητικούς είναι η καλύτερη επίδοση από την εποχή Θάτσερ, ενώ για τους Εργατικούς η χειρότερη από το 1935.

Το Εθνικό Κόμμα Σκωτίας ενισχύεται στις 48 έδρες, ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες μένουν στους 11 βουλευτές, χάνοντας έναν, την αρχηγό τους Τζο Σουίνσον, η οποία ανακοίνωσε την παραίτησή της από την ηγεσία του κόμματος.

Πηγή: ΚΥΠΕ