ΗΠΑ: Ασυνήθιστη προειδοποίηση της μετεωρολογικής υπηρεσίας - «Προσοχή θα βρέξει...»

ΗΠΑ: Ασυνήθιστη προειδοποίηση της μετεωρολογικής υπηρεσίας - «Προσοχή θα βρέξει...»

Οι υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες –κάτω από 4.44 βαθμοί Κελσίου- οδηγούν στο πάγωμα των ερπετών, τα οποία πέφτουν από τα δέντρα.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των Η.Π.Α. ανακοίνωσε χθες, 21 Ιανουαρίου, κάτι που σίγουρα δεν το έχουμε ξαναδεί.

It’s so cold the iguanas are freezing and falling out of trees @CBS12 pic.twitter.com/9nCTfKPaGJ

— Maxine Streicher (@MaxineStreicher) January 4, 2018

Με ανακοίνωσή της στο Twitter προειδοποιεί του κατοίκους της Φλόριντα ότι, λόγω των ασυνήθιστα χαμηλών θερμοκρασιών, υπάρχει κίνδυνος τα ιγκουάνα να αρχίσουν να πέφτουν μαζικά από τα δέντρα.

FROZEN IGUANAS - South Floridians aren't the only ones not used to this chilly weather. With falling temperatures also comes another unusual sight: falling iguanas. https://t.co/uxZXcwpfqg

(Photo: Kay Pavkovich) pic.twitter.com/mHimIM9svg

— WSVN 7 News (@wsvn) January 4, 2018

Τα ερπετά, τα οποία είναι χαρακτηριστικά της πανίδας της κεντρικής Αμερικής, παγώνουν όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους 4.44 βαθμούς Κελσίου, με συνέπεια να χάνουν την ισορροπία τους και να πέφτουν στη γη. Όμως, παρά το γεγονός ότι μοιάζουν με νεκρά, δεν είναι. Γι αυτό, όποιος βρεθεί μπροστά σε ένα παγωμένο ιγκουάνα, θα πρέπει να το πλησιάσει με προσοχή διότι υπάρχει περίπτωση να ξυπνήσει και να τον τραυματίσει.

The scene at my backyard swimming pool this 40-degree South Florida morning: A frozen iguana. pic.twitter.com/SufdQI0QBx

— Frank Cerabino (@FranklyFlorida) January 4, 2018

Οι ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες –κάτω από 4.44 βαθμοί Κελσίου- έχουν ως συνέπεια να παγώνουν τα ερπετά, τα οποία πέφτουν από τα δέντρα.

Διαβάστε επίσης:

Ντροπή! Αυτό το λεωφορείο μεταφέρει μαθητές - Δείτε τις εικόνες