Ερντογάν για F-35: Oι ΗΠΑ να μας δώσουν πίσω τα λεφτά μας ή τα αεροσκάφη

Ερντογάν για F-35: Oι ΗΠΑ να μας δώσουν πίσω τα λεφτά μας ή τα αεροσκάφη

Το μήνυμα στην Ουάσινγκτον ότι θα πρέπει είτε να δώσει αποζημιώσεις ή τα αεροσφάφη έστειλε ο Τουρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την έξοδο την Άγκυρας από το πρόγραμμα των F-35.

Επιστρέφοντας από περιοδεία στην Αφρική, ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν μίλησε στους δημοσιογράφους για το θέμα των ρωσικών S-400 και τα F-35.

«Οι S-400 είναι μια τελειωμένη υπόθεση. Όσο για τα F-35, θα μας δώσουν τα χρήματά μας πίσω ή θα μας δώσουν τα αεροπλάνα», τόνισε. Συγκεκριμένα για τους S-400 είπε πως η όλη συζήτηση είναι ανούσια καθώς γίνονται ήδη βήματα προόδου κάθε μέρα. «Δεν είναι δυνατό να κάνουμε βήμα πίσω. Έχουμε συμφωνήσει με τους Ρώσους για το κόστος, τα εξαρτήματα κτλπ», γράφει η εφημερίδα Vatan.

Για τα f 35 σημείωσε πως το συγκεκριμένο αεροσκάφος που κατασκεύασαν οι ΗΠΑ έχει αρκετά εξαρτήματα που έλαβαν από Τουρκία. «Μας έδωσαν 5 (αεροσκάφη). Αργότερα όταν προέκυψαν προβλήματα, αποφασίστηκε να μην μας τα στείλουν. Τώρα πού βρισκόμαστε; Θα μας δώσουν τα χρήματά μας πίσω; Ακόμα και να δεν μας δώσουν πίσω τα λεφτά, δεν τέλειωσε ο κόσμος...Θα βρούμε από αλλού, θα τα φτιάξουμε μόνοι μας. Έχουμε ήδη κοινοπραξίες», σύμφωνα με το ΣΙΓΜΑ.