Ερντογάν: Θα κάνουμε γεωτρήσεις και σε άλλες θάλασσες εκτός από τις δικές μας

Ερντογάν: Θα κάνουμε γεωτρήσεις και σε άλλες θάλασσες εκτός από τις δικές μας

Το σήμα για γεωτρήσεις στη Λιβύη και αλλού έδωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του στην αποκαλούμενη Πολιτική Ακαδημία του κόμματός του ΑΚΡ.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε η χώρα βρισκόταν στο σκοτάδι, αλλά τώρα ανοίγεται μπροστά της μία νέα εποχή με την αξιοποίηση όλων των πηγών ενέργειας και ειδικότερα με τις γεωτρήσεις στη Μεσόγειο, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη.

«Η χώρα μας βρισκόταν μέσα στο σκοτάδι. Εκτός από την κινητοποίηση των πηγών του νερού, της ηλιακής και αιολικής ενέργειας της χώρας μας, ανοίγουμε τις πύλες μιας νέας εποχής στην ενέργεια με τις γεωτρήσεις που διεξάγουμε στη Μεσόγειο. Δεν είχαμε πλωτά γεωτρύπανα, ούτε ερευνητικά πλοία. Τώρα διαθέτουμε 2 ερευνητικά πλοία και 3 πλωτά γεωτρύπανα», τόνισε, προσθέτοντας ότι με τον εξοπλισμό που διαθέτει πλέον η Τουρκία για εξόρυξη κάθε είδους πηγών ενέργειας, μπορεί να βοηθήσει και άλλες χώρες, σαν τη Λιβύη, όπως άφησε να εννοηθεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Όπως θα κάνουμε τόσες έρευνες στις δικές μας θάλασσες, έτσι θα πάμε και σε άλλες θάλασσες να κάνουμε το ίδιο. Αποκτήσαμε αυτή τη δυνατότητα. Και στη συμφωνία που υπογράψαμε με τη Λιβύη, αυτή η δυνατότητα ήταν που τρέλανε κάποιους συγκεκριμένους κύκλους. Ο Χαφτάρ λαμβάνει στρατιωτική στήριξη από συγκεκριμένα μέρη. Κι εμείς με τη στήριξη που παρείχαμε στον τομέα της στρατιωτικής εκπαίδευσης στη Λιβύη με τους στρατιώτες που εκπαιδεύσαμε, αναστρέψαμε τη δομή που είχε προηγουμένως δημιουργηθεί», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, αφήνοντας αιχμές για τη Ρωσία, τα ΗΑΕ κ.ο.κ., χώρες που στηρίζουν στρατιωτικά, πολιτικά και οικονομικά το στρατάρχη Χαφτάρ της Λιβύης.