Νέο επίκεντρο του κορωνοϊού η Νέα Υόρκη - Σχεδόν 1 στους 2 ασθενείς κάτω από 45 ετών

Νέο επίκεντρο του κορωνοϊού η Νέα Υόρκη - Σχεδόν 1 στους 2 ασθενείς κάτω από 45 ετών

Την μακάβρια «σκυτάλη» στον αγώνα για τις πλέον πληττόμενες χώρες από την πανδημία του νέου κορωνοϊού παίρνουν τις τελευταίες ώρες οι ΗΠΑ, όπου οι νεκροί είναι πλέον πάνω από χίλιοι με τα κρούσματα να φθάνουν τα 68.572, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Στη Νέα Υόρκη εντοπίζονται περισσότερα από 30.000 από τα συνολικά πάνω από 65.000 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ ήδη 285 νεοϋορκέζοι πολίτες έχουν πεθάνει από τον ιό. Η πολιτεία έχει κάνει έκκληση για δεκάδες χιλιάδες περισσότερους αναπνευστήρες, νοσοκομειακά κρεβάτια και ΜΕΘ προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες.

Στην πόλη αυτή, όπου έχουν διαγνωστεί τα περισσότερα κρούσματα του ιού, τουλάχιστον 13 ασθενείς πέθαναν τις τελευταίες 24 ώρες μόνο σε ένα νοσοκομείο, και συγκεκριμένα στο Elmhurst, σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου του.

Κάτω των 45 ετών οι μισοί ασθενείς 

Σκιαγραφώντας τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19 στη Νέα Υόρκη, η έρευνα την οποία επικαλέστηκε ο κυβερνήτης της πολιτείας Άντριου Κουόμο έδειξε ότι οι ασθενείς είναι κυρίως ηλικίας 18 έως 49 ετών.

 

Τα στοιχεία δείχνουν σημαντική επιβάρυνση των ανδρών σε σχέση με τις γυναίκες, καθώς αναλογούν στο 56% των περιπτώσεων και το 61% των θανάτων.

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι το ποσοστό νοσηλείας σε κάποιο νοσοκομείο της πόλης είναι 18%, σχεδόν διπλάσιο από τον παγκόσμιο μέσο όρο, σύμφωνα με το CNBC.

70 έως 150 εκατομμύρια ασθενείς στις ΗΠΑ 

Με βάση μια στατιστική προβολή για την οποία ενημερώθηκε το αμερικανικό Κογκρέσο νωρίτερα αυτόν τον μήνα, 70 έως 150 εκατομμύρια άνθρωποι ενδέχεται να μολυνθούν τις ΗΠΑ, χώρα που απαριθμεί 327 εκατομμύρια πολίτες. Για τους ειδικούς, εκτός από τη Νέα Υόρκη, ραγδαία αύξηση κρουσμάτων αναμένεται και στο Σαν Φρανσίσκο.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης, επίκεντρο της επιδημίας του νέου κορωνοϊού στις ΗΠΑ, παρατηρεί έναν «διπλασιασμό του αριθμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κάθε τρεις ημέρες» δήλωσε την Τρίτη ο κυβερνήτης της Άντριου Κουόμο.

Οι ειδικοί στις προβλέψεις εξέλιξης του ιού «βλέπουν αυτή τη στιγμή ότι το ποσοστό των νέων κρουσμάτων να διπλασιάζεται περίπου κάθε τρεις ημέρες. Πρόκειται για μια δραστική άνοδο των ποσοστών μόλυνσης», επισήμανε ο κυβερνήτης.

ΠΗΓΗ Cnn.gr