Ποιες χώρες δεν έχουν αναφέρει κρούσματα κορωνοϊού μέχρι στιγμής

Ποιες χώρες δεν έχουν αναφέρει κρούσματα κορωνοϊού μέχρι στιγμής

Υπάρχουν και χώρες που δεν έχουν αναφέρει κρούσματα μέχρι στιγμής. Αυτό καταγράφει εκτεταμένη έρευνα του Πανεπιστημίου "Johns Hopkins". 

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα την οποία αποτυπώνει σε χάρτη το statistica.com και το news247.gr, υπάρχουν χώρες που δεν έχουν αναφέρει μέχρι στιγμής κρούσματα από τον COVID-19.

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Βόρειας Κορέας, όπου δεν έχει αναφερθεί κανένα περιστατικό κορωνοϊού, γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά, τα οποία έχουν εντείνει πηγές από τη Νότια Κορέα, ισχυριζόμενες ότι υπάρχει εξάπλωση του ιού μέσω των μέσω των κινεζικών συνόρων.

Ουδείς γνωρίζει αν αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αληθείς, δεδομένου και του ελέγχου στον οποίο υπόκεινται τα ΜΜΕ της χώρας ή αν δεν ισχύουν λόγω της απομόνωσης της Βόρειας Κορέας, που έχει ως αποτέλεσμα την αποφυγή εξάπλωσης του ιού.

Από εκεί και πέρα, οι χώρες που δεν έχουν αναφέρει κρούσματα κορωνοϊού παρατηρούνται κυρίως στην Αφρική και είναι πολλές, κάτι που επίσης δεν μπορεί να ειπωθεί με ακρίβεια, καθώς μπορεί να οφείλεται στην αδυναμία επιτόπιων δοκιμών και άμεσων ελέγχων.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τις 30 Μαρτίου (όταν και έγινε η σχετική έρευνα), η Μποτσουάνα, το Μπουρούντι, οι Κομόρες, το Μαλάουι, το Σάο Τομέ, η Σιέρρα Λεόνε και το Νότιο Σουδάν δεν είχαν αναφέρει κρούσματα, κάτι που φαίνεται να αφορά και μικρότερα κράτη του Ειρηνικού, όπως οι Νήσοι Σολομώντα και το Βανουάτου.