Πάνω από 75 Κύπριοι πέθαναν από κορωνοϊό στο Λονδίνο

Πάνω από 75 Κύπριοι πέθαναν από κορωνοϊό στο Λονδίνο

Ανησυχία επικρατεί στην παροικία του Λονδίνου, καθώς οι θάνατοι Ελληνοκυπρίων από κορωνοϊού αυξάνονται καθημερινά.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ, Ελευθερία Σωφρονίου, μέχρι χθες ο αριθμός των Κύπριων που έχουν αποβιώσει λόγω κορωνοϊού έφτανε τους 75, ενώ έχουν αναφερθεί 40 θάνατοι τ/κ.

Αυτοί οι αριθμοί αφορούν μόνο στο Λονδίνο, ενώ σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Σίγμα έχουν καταγραφεί θάνατοι σε Ουαλία και Σκωτία.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση ο κόσμος της παροικίας, ειδικά οι άνω των 65 ετών, είναι δυσαρεστημένος και φοβισμένος, δεν εμπιστεύεται το σύστημα υγείας, ενώ επικρατεί δυσαρέσκεια για την καθυστερημένη αντιμετώπιση της κατάστασης από πλευράς βρετανικής κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι έχασε τη μάχη για τη ζωή ο Κύπριος Θεολόγος Παπαπαύλου, ο οποίος είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΔΕΚ.

Επίσης, απεβίωσε λόγω κορωνοϊού και ο πατέρα του γνωστού κωμικού Κώστα Κώστα, ο οποίος διέμενε στο Λονδίνο. Εξάλλου σύμφωνα με ανάρτηση του δημοτικού συμβούλου Λευκωσίας, Χρύσανθου Φάκα, ο θείος του Παύλος Φάκας έχασε την μάχη για την ζωή όταν προσβλήθηκε από κορωνοϊό.

Επίσης, ο 51χρονος Παναγιώτης Φιλίππου, κάτοικος Λονδίνου, ήταν ένα από τα 113 θύματα του νέου κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατά την μεγαλύτερη αύξηση των θανάτων εντός ενός 24ώρου.