Καναδάς: Αυτός είναι ο μακελάρης που σκότωσε 16 ανθρώπους

Καναδάς: Αυτός είναι ο μακελάρης που σκότωσε 16 ανθρώπους

Σοκ έχει προκαλέσει η συγκεκριμένη είδηση σε όλο τον πλανήτη.

Σοκαρισμένος ο πλανήτης, μετά το απίστευτο μακελειό που έλαβε χώρα στην τοπική κοινωνία της Νότιας Σκωτίας στον Καναδά, όταν ένας ένοπλος άντρας μεταμφιεσμένος σε αστυνομικό άνοιξε πυρ και σκότωσε 16 ανθρώπους, την Κυριακή του Πάσχα.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, ο δράστης εξουδετερώθηκε, χωρίς να γίνει γνωστό εάν πυροβολήθηκε από άνδρες της βασιλικής αστυνομίας του Καναδά.

Αυτός είναι ο δράστης

Σύμφωνα λοιπόν, με τις αρχές, ο δράστης ονομάζεται Γκάμπριελ Γουόρτμαν, είναι 51 ετών και είχε οδοντοτεχνικό εργαστήριο. Ο Γουόρτμαν μεταμφιέστηκε σε αστυνομικό και είχε κάνει μετατροπές στο αυτοκίνητό του για να μοιάζει με περιπολικό.

Ο Γουόρτμαν άνοιξε πυρ εναντίον ανθρώπων σε διάφορες τοποθεσίες στη Νέα Σκωτία, ενώ μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να κατατείνει στο ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

Παράλληλα, δεν υπάρχει καμία προφανής σύνδεση ανάμεσα στον Γουόρτμαν και κάποια τουλάχιστον από τα θύματά του. Το κίνητρό του αποτελεί για την ώρα μυστήριο.

Αστυνομικοί που βρέθηκαν άμεσα στο σημείο, αντάλλαξαν κατόπιν πυρά με τον 51χρονου, που διέφυγε χρησιμοποιώντας διάφορα αυτοκίνητα, ανάμεσά τους και αυτό που είχε τροποποιήσει ώστε να μοιάζει με περιπολικό.

Οι έρευνες που έγιναν στη συνέχεια αποκάλυψαν πως ο ένοπλος είχε δολοφονήσει κι άλλους ανθρώπους σε διάφορα σημεία στην επαρχία, με τον Κρις Λέδερ, αξιωματικό της αστυνομίας να τονίζει:

«Δεν είμαστε ακόμα σίγουροι ποιος είναι ο απολογισμός. Κάποια στιγμή το βράδυ του Σαββάτου, ο Γουόρτμαν φαίνεται πως φόρεσε μέρος τουλάχιστον της στολής αστυνομικού. Δεν είναι σαφές αν ήταν μεταμφιεσμένος όταν έκανε τους φόνους. Πάντως, το ότι διέθετε στολή αστυνομικού και είχε κάνει τροποποιήσεις στο αυτοκίνητό του «σίγουρα δείχνουν πως όλο αυτό δεν ήταν τυχαίο».