Δολοφονία Ελληνοκύπριου στο Σίδνεϊ: Έρανος για να φέρουν τη σορό του στην Κύπρο

Δολοφονία Ελληνοκύπριου στο Σίδνεϊ: Έρανος για να φέρουν τη σορό του στην Κύπρο

Δύο νεαροί οδηγήθηκαν την Δευτέρα ενώπιον της δικαιοσύνης και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για την άγρια δολοφονία ενός 39χρονου Ελληνοκύπριου μέσα στο σπίτι του στο προάστιο Riverstone του Σίδνεϊ, όπου είχε μετακομίσει τα τελευταία χρόνια από την Κύπρο.

Ο Κυριάκος Κούρτης (Kevin Kourtis) πέθανε από τις πολλαπλές μαχαιριές που δέχθηκε όταν μια ομάδα, τουλάχιστον, πέντε ατόμων εισέβαλε στο σπίτι του. Ο θάνατός του επήλθε λίγο μετά την άφιξη ασθενοφόρου για να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες.

Η οικογένεια του αποθανόντος συγκεντρώνει χρήματα για να μπορέσει να μεταφέρει τη σορό του 39χρονο στην Κύπρο για να ταφεί σε πάτριο έδαφος.

Σύμφωνα με τη Sydney Morning Herald λίγες ώρες πριν τη δολοφονία του ο Κυριάκος Κούρτης (Kevin Kourtis) βρισκόταν στο σπίτι του παρακολουθώντας ταινία.

Συγγενικό του πρόσωπο ανέφερε ότι «ο Κυριάκος θα επέστρεφε σπίτι του από τη δουλειά, θα καθόταν στο κρεβάτι του και θα χαλάρωνε. Δεν ήθελε πολλά πράγματα. Ήθελε μόνο την οικογένειά του, αγάπη και τα μπάρμπεκιού του. Δεν πήγαινε σε πάρτι, ήταν ένας φιλήσυχος άνθρωπος. Ποτέ δεν έπινε περισσότερο από το κανονικό, μόνο μια δύο μπύρες πότε πότε». 

Οι δράστες, που φέρεται να είναι άτομα νεαρής ηλικίας, πιστεύεται ότι φορούσαν μάσκες.

Μέσα στο σπίτι την ώρα της δολοφονίας βρισκόταν δυο γυναίκες.

Μια 34χρονη και μια 43χρονη. Η 34χρονη τραυματίστηκε ελαφριά.

Οι Αρχές έχουν συλλάβει δύο ανήλικους, οι οποίοι φέρεται να εμπλέκονται στην άγρια δολοφονία του 39χρονου. Είναι ήδη αντιμέτωποι με κατηγορίες περί ανθρωποκτονίας.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για να εντοπίσει και τους άλλους δράστες της δολοφονίας, ενώ εξετάζεται και το εάν το θύμα γνώριζε τους δολοφόνους. Το πιο πιθανό ήταν πως οι δράστες γνώριζαν το θύμα.

Τα δυο θύματα έφυγαν πεζοί από τον τόπο του εγκλήματος ενώ οι άλλοι τρεις δράστες διέφυγαν με αυτοκίνητο. Η αστυνομία βρήκε επίσης δυο φονικά όπλα.

Αστυνομικός, μιλώντας σε ΜΜΕ, σημείωσε, χαρακτηριστικά, πως ερευνάται εάν η επίθεση ήταν στοχευμένη και το θύμα γνώριζε τους δράστες.

Σύμφωνα με τη Sydney Morning Herald λίγες ώρες πριν τη δολοφονία του ο Κυριάκος Κούρτης (Kevin Kourtis) βρισκόταν στο σπίτι του παρακολουθώντας ταινία.

Συγγενικό πρόσωπο του αποθανόντος, με ανάρτησή στο Facebook, σημειώνει πως ο θάνατος του 39χρονου έχει βυθίσει την οικογένεια στο πένθος.

«Ο Κυριάκος είχε πολύ καλή καρδιά και δεν άξιζε ένα τόσο τραγικό τέλος στη ζωή του», έγραψε και προσέθεσε: «Θα μας λείψει πολύ και θα τον θυμόμαστε για πάντα».

Σύμφωνα με το ελληνικό πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS o Κούρτης γεννήθηκε στην Αυστραλία αλλά ο πατέρας του καταγόταν από τον Άγιο Αμβρόσιο της Κερύνειας στην Κύπρο.

Το θύμα εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Κύπρο με την οικογένειά του στα μέσα της δεκαετίας του ’90, στο χωριό της μητέρας του, τα Λύμπια. Στην Αυστραλία επέστρεψε πριν από έξι χρόνια περίπου, ανέφερε η SBS.