Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Παρέμβαση του Μπαράκ Ομπάμα

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Παρέμβαση του Μπαράκ Ομπάμα

O πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα, έκανε νέα παρέμβαση σχετικά με την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, και την οργή που ξεχειλίζει στη χώρα.

Ο Ομπάμα, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είχε καταδικάσει τη δολοφονία λέγοντας πως «δεν θα έπρεπε να είναι φυσιολογικό στην Αμερική του 2020» να συμβαίνει κάτι τέτοιο, ζήτησε να υπάρξει πολιτική λύση.

Έτσι ξεκίνησαν όλα: Τα 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα που έβαλαν «φωτιά» στις ΗΠΑ

«Ας μην δικαιολογούμε τη βία ή να την ασκούμε. Εάν θέλουμε το ποινικό μας σύστημα και η αμερικάνικη κοινωνία να λειτουργούν με βάση ενός καλύτερου ηθικού κώδικα, τότε θα πρέπει να γίνουμε οι ίδιοι κοινωνοί αυτού του κώδικα», έγραψε ο Ομπάμα σε έκθεσή του στο Medium, όπως αναφέρει το CNNi.

 

 

Συμπληρώνοντας είπε: «Το τελικό συμπέρασμα είναι αυτό: εάν θέλουμε πραγματική αλλαγή, τότε η επιλογή δεν είναι μεταξύ διαδηλώσεων και πολιτικής. Χρειαζόμαστε και τα δύο. Πρέπει να κινητοποιηθούμε για να αυξήσουμε τη γνώση επί του ζητήματος και πρέπει να οργανωθούμε και να ρίξουμε τις ψήφους μας για να βεβαιωθούμε πως θα εκλέξουμε υποψηφίους που θα προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις».

Στην ανακοίνωσή του την περασμένη Παρασκευή, ο πρώην πρόεδρος είχε ζητήσει να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Φλόιντ.

«Το βάρος πέφτει πάνω μας, ανεξαρτήτως φυλής ή κατάστασης – συμπεριλαμβανομένων των ανδρών και γυναικών των σωμάτων ασφαλείας που υπερηφανεύονται για τη δουλειά που κάνουν, με τον σωστό τρόπο, κάθε μέρα – για να εργαστούμε μαζί για τη δημιουργία μίας νέας κανονικότητας στην οποία η μισαλλοδοξία και άνιση μεταχείριση δεν επηρεάζουν πλέον τους θεσμούς μας ή τις καρδιές μας».