«Απολαύστε την Οθωμανική Κρήτη»: Σάλος με διαφήμιση στην Αυστραλία

«Απολαύστε την Οθωμανική Κρήτη»: Σάλος με διαφήμιση στην Αυστραλία

Φαίνεται πως η προπαγάνδα του Ερντογάν έφτασε μέχρι την μακρινή Αυστραλία.

Σάλο έχει προκαλέσει η διαφήμιση τουριστικού πρακτορείου στην Αυστραλία το οποίο καλούσε τους πελάτες του να απολαύσουν φέτος το καλοκαίρι τις διακοπές τους στην…Οθωμανική Κρήτη.

Στις ειδικές φόρμες, που βρίσκονταν αναρτημένες στην διαδικτυακή σελίδα Rome2rio, οι επισκέπτες καλούνταν για μια περιήγηση στις σελίδες της Ottoman Crete μαθαίνοντας από πρώτο χέρι κάθε χρήσιμη τουριστική πληροφορία.

Από τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να την επισκεφτούν με πλοίο ή αεροπλάνο, μέχρι τα ξενοδοχεία στα οποία μπορούν να μείνουν και να απολαύσουν μια ευχάριστη διαμονή τους.

Η αποκάλυψη που αγγίζει τα όρια του σκανδάλου προκάλεσε όπως ήταν φυσιολογικό αντιδράσεις με τον πρόεδρο της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας & Νέα Ζηλανδίας κ. Αντώνης Τσουρδαλάκη να δηλώνει στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Δημόσιας Ραδιοφωνίας SBS πως έχει ξεκινήσει νομική διαδικασία ενάντια στην διαδικτυακή ταξιδιωτική πλατφόρμα, ενώ για το ζήτημα έχουν ενημερωθεί ο ομοσπονδιακός υπουργός Μετανάστευσης, Υπηκοότητας και Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων, David Coleman καθώς και ο πολιτειακός υπουργός Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων της Βικτώριας, Ros Spence.

Από την πλευρά του ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία, Γεώργιος Παπακώστας ανέφερε πως ελέγχεται η αξιοπιστία της ιστοσελίδας αυτής, τονίζοντας πως η Αθήνα έχει ήδη ενημερωθεί για το θέμα.

Το Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS, επικοινώνησε μέσω email με την εταιρεία για να σχολιάσει τα όσα αναγράφονται στην ιστοσελίδα της τα οποία όπως ανέφεραν στην απάντηση τους οφείλονται σε…σφάλμα :

«Αντιμετωπίσαμε ένα σφάλμα κατά την αυτόματη ενημέρωση των συστημάτων μας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αναφορά λανθασμένων επισημάνσεων σε πολλά μέρη για μικρό χρονικό διάστημα. Ζητούμε συγνώμη αν οποιοδήποτε άτομο προσβλήθηκε από αυτό το σφάλμα».

Το τουριστικό πρακτορείο άμεσα αποκατάστησε το λάθος στις σελίδες του, αν και μέρος του προβλήματος εξακολουθεί να υπάρχει στις σελίδες αναζήτησης αυτή τη φορά αρκεί κάποιος να γράψει Ottoman Crete Romeo2rio.