Τσαβούσογλου: Δεν υπάρχει κρίση στις διαπραγματεύσεις Τουρκίας – Ρωσίας για Λιβύη

Τσαβούσογλου: Δεν υπάρχει κρίση στις διαπραγματεύσεις Τουρκίας – Ρωσίας για Λιβύη

Δεν υπάρχει κρίση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας για τη Λιβύη, υποστήριξε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφέροντας ότι η απόφαση για αναβολή της χθεσινής επίσκεψης της ρωσικής αντιπροσωπείας λήφθηκε από κοινού με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

Σε συνέντευξη τύπου με τον Ιρανό ομόλογό του Τσεβάντ Ζαρίφ, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι με τη Ρωσία είχαν εργαστεί και παλαιότερα για τη Λιβύη και συνεχίζουν να εργάζονται, προσθέτοντας ότι είχαν λάβει εντολές να εργαστούν από κοινού ως Υπουργοί Εξωτερικών και ως Υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών.

“Πραγματοποιήθηκαν εργασίες σε επίπεδο Υφυπουργών Εξωτερικών και γραφειοκρατών. Εδώ φάνηκε ότι δεν υπήρξε καμιά διαφωνία. Συμφωνήσαμε ότι είναι ωφέλιμο να συνεχιστούν οι επαφές σε γραφειοκρατικό επίπεδο για τα βήματα που θα γίνουν έπειτα από την εκεχειρία. Στις διαπραγματεύσεις μας με τους Ρώσους δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Δεν τίθεται θέμα να έχει ταρακουνηθεί το τραπέζι των διαπραγματεύσεων”, επεσήμανε.

“Χρειάζεται να συζητήσουμε λίγο ακόμη τα θέμα της μόνιμης εκεχειρίας και τη διαδικασία που θα οδηγήσει σε πολιτική λύση. Πρέπει να ετοιμάσουμε ένα κοινό έγγραφο. Χθες συνομιλήσαμε δύο φορές με τον Λαβρόφ. Λάβαμε μαζί την απόφαση για αναβολή. Δεν χρειάζεται να πηγαίνουμε το θέμα αλλού. Είναι καθαρό ότι έχουμε διαφορετικές θέσεις ωστόσο δεν είναι σωστό να αξιολογεί κανείς ότι προκλήθηκε κρίση”, ανέφερε.

ΚΥΠΕ/Άννα Ανδρέου