Μικρή Μαντλίν: «Το παιδί είναι νεκρό» – Η επιστολή του Γερμανού εισαγγελέα στους γονείς

Μικρή Μαντλίν: «Το παιδί είναι νεκρό» – Η επιστολή του Γερμανού εισαγγελέα στους γονείς

Με μία επιστολή ενημερώθηκαν οι γονείς της μικρής Μαντλίν ότι «το παιδί είναι νεκρό».

Ειδικότερα, Γερμανοί εισαγγελείς με επικεφαλής τον Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, έγραψαν γράμμα προς την οικογένεια Μακάν, ενημερώνοντάς τη ότι οι γερμανική αστυνομία έχει αδιάσειστα στοιχεία στη διάθεσή της που «μαρτυρούν» ότι ο Κρίστιαν Μπρούκνερ σκότωσε την κόρη τους.

Ωστόσο, δεν αποκάλυψε ποια είναι αυτά τα στοιχεία, όμως, δεσμεύτηκε να τα φανερώσει πρώτα στους γονείς και μετά να τα δώσει στη δημοσιότητα.

«Έχουμε αδιάσειστα στοιχεία ότι ο ύποπτος έχει σκοτώσει τη Μαντλίν. Οι γονείς ενημερώθηκαν ότι η γερμανική αστυνομία έχει στα χέρια της στοιχεία που φανερώνουν ότι είναι νεκρή, ωστόσο, δεν τους έχουμε αποκαλύψει λεπτομέρειες» αναφέρει ο Γερμανός εισαγγελέας, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως οι γονείς, Κέιτ και Τζέρι Μακάν, δεν έχουν απαντήσει στην επιστολή.

«Φυσικά και καταλαβαίνουμε πως πρέπει να είναι πολύ δύσκολο για την οικογένεια να "ακούνε" πως η Μαντλίν είναι νεκρή. Αλλά δεν μπορούμε να πούμε γιατί είναι νεκρή» συμπληρώνει ο Βόλτερς.

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια Μακάν στην Πορτογαλία άσκησε πιέσεις στη γερμανική αστυνομία προκειμένου να παραλάβει τα αποδεικτικά στοιχεία, αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς οι Γερμανοί θα παραδώσουν τον φάκελο όταν θα έχουν κλείσει την υπόθεση και θα έχει εντοπιστεί ο ένοχος της δολοφονίας.

 

 

Οι επανεκτιμήσεις του εισαγγελέα

Υπενθυμίζεται ότι ο Χανς Κρίστιαν Βόλτερς αρχικά είχε δηλώσει ότι η μικρή Μαντλίν πιθανώς να είναι νεκρή. Έπειτα, έκανε μία στροφή 180 μοιρών, λέγοντας πως ίσως να είναι ζωντανή.

Ο Βόλτερς, μία εβδομάδα μετά την αρχική του εκτίμηση, υποστήριξε πως η μικρή Μαντλίν «ίσως είναι ακόμη ζωντανή».

Ειδικότερα, ο Γερμανός εισαγγελέας αποκάλυψε στη Mirror ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις που να «δείχνουν» ότι η Μαντλίν είναι νεκρή.

Όσον αφορά στη «στροφή» που έκανε, καθώς είχε δηλώσει πως ο Γερμανός παιδόφιλος Κρίστιαν Μπρούκνερ τη σκότωσε, ο κ. Βόλτερς ανέφερε ότι «ήταν μόνο μία προσωπική άποψη και εικασία».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η γνώμη του προέκυψε με βάση στοιχεία προηγούμενων υποθέσεων απαγωγής που έχει αναλάβει ανά τα χρόνια.

Η νέα του δήλωση προκάλεσε αντιδράσεις από τον στενό κύκλο της οικογένειας Μακάν.

«Από την αρχή είπαν ότι εξετάζουν την υπόθεση ως ανθρωποκτονία. Δεν θα έπρεπε να τα λένε αυτά εάν δεν είναι σίγουροι» ανέφερε συγκεκριμένα φίλος της οικογένειας.

Ποιος είναι ο Κρίστιαν Μπρούκνερ

Όπως αποκάλυψε η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ο 43χρονος, παιδόφιλος και έμπορος ναρκωτικών, είχε ομολογήσει σε έναν φίλο του την απαγωγή του παιδιού σε ένα μπαρ το 2017, στην 10η επέτειο από την απαγωγή της, όταν είδε την εικόνα της στην τηλεόραση σε ένα αφιέρωμα της γερμανικής τηλεόρασης.

Ο 43χρονος, σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, δεν έχει ηθικούς φραγμούς και έχει ήδη καταδικαστεί και για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον μικρών κοριτσιών. Ο Μπρίκνερ γεννήθηκε το 1976 στην Γερμανία και στα 18 του μετακόμισε στην Πορτογαλία. Έχει ήδη καταδικαστεί δυο φορές για σεξουαλικά αδικήματα εναντίον μικρών κοριτσιών και επίσης είχε ρημάξει ξενοδοχεία και εξοχικές κατοικίες στην Πράϊα Ντα Λουζ.

Οι γερμανικές αρχές θεωρούν ότι ο Μπρίκνερ όχι μόνο απήγαγε αλλά και δολοφόνησε την μικρή Μαντλίν λίγο μετά αφού την πήρε από το κρεβατάκι της στην Πράϊα Ντα Λουζ. Την έβαλε στο τροχόσπιτο στο οποίο έμενε και από εκεί και πέρα το μικρό παιδί αγνοείται. Σύμφωνα πάντως με το Sky News στο τροχόσπιτο το οποίο ο φερόμενος ως δράστης έστειλε πίσω στην Γερμανία, δεν έχει βρεθεί DNA της μικρής Μαντλίν.