ΗΠΑ: Ταυτοποιήθηκε σορός θύματος από τη ζώνη του 35 χρόνια μετά

ΗΠΑ: Ταυτοποιήθηκε σορός θύματος από τη ζώνη του 35 χρόνια μετά

Περισσότερα από 35 χρόνια αφότου ανακαλύφθηκε η σορός του, το θύμα μιας δολοφονίας στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών ταυτοποιήθηκε επιτυχώς, χάρη στην πόρπη της ζώνης του, την οποία αναγνώρισε η οικογένειά του.

Ο Ουίλιαμ Έρνεστ Τόμσον (William Ernest Thompson), ο οποίος θα έκλεινε τα 85 εάν ήταν ζωντανός σήμερα, ταυτοποιήθηκε όταν ένας άνθρωπος, ο οποίος έψαχνε για τον χαμένο θείο του, διάβασε την ιστορία στην ιστοσελίδα της αστυνομίας από το 2018.

Η σορός του άνδρα εντοπίστηκε στις 23 Ιανουαρίου του 1985, λιγότερο από δύο χρόνια αφότου είχε μιλήσει στη μητέρα του τελευταία φορά από άγνωστο σημείο, στην ευρύτερη περιοχή όπου εντοπίστηκε.

Το μέλος της οικογένειάς του παρατήρησε ότι η αστυνομία, περιέγραφε πως το θύμα, αγνώστων στοιχείων, φορούσε μια μαύρη ζώνη με χαραγμένα χειρόγραφα τα αρχικά W.T., αναφέρουν οι Αρχές.

Το εύρημα οδήγησε το πρόσωπο να υποπτευθεί ότι το θύμα ήταν ο Τόμσον, του οποίου η τελευταία γνωστή τοποθεσία ήταν κοντά στην ίδια περιοχή όπου εντοπίστηκε η σορός του.

Τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA επιβεβαίωσαν ότι το θύμα ήταν πράγματι ο Τόμσον.

«Αυτό είναι ένα άλλο παράδειγμα της ατέλειωτης αναζήτησης για δικαιοσύνη», ανέφερε ο επικεφαλής αστυνόμος Τσιπ Σίμμονς σε δήλωσή του και πρόσθεσε: «Παρότι δεν έχουμε λύσει ακόμα την δολοφονία, είναι ένα βήμα μπροστά και μπορεί να ανακουφίσει κάπως την οικογένεια, μέχρι να λυθεί η υπόθεση».

Είναι άγνωστο πότε πέθανε ο Τόμσον, ή πόσο χρονών ήταν όταν σκοτώθηκε, αλλά η αστυνομία εκτιμά ότι ήταν μεταξύ οκτώ μηνών έως και μερικά χρόνια προτού εντοπιστεί η σορός του, σύμφωνα με μια λίστα αγνοουμένων στην ιστοσελίδα της αστυνομίας.

Ποτέ δεν είχε γίνει κάποια αίτηση περί εξαφάνισης, ωστόσο η υπόθεση ερευνάται τώρα ως δολοφονία.