Τουρκία: Διπλή πρόκληση Ακάρ απέναντι σε ΗΠΑ και Ελλάδα

Τουρκία: Διπλή πρόκληση Ακάρ απέναντι σε ΗΠΑ και Ελλάδα

«Οι προετοιμασίες της Τουρκίας για το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400 συνεχίζονται βάσει του προγράμματος», τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, στέλνοντας ένα έμμεσο μήνυμα στις ΗΠΑ.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ υπερψήφισαν χθες το νομοσχέδιο δαπανών Άμυνας, το οποίο ανοίγει το δρόμο για επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας για την απόκτηση των S-400.

«Οι διαδικασίες για τους S-400 ακολουθούνται και λαμβάνονται υπόψη πολιτικές, στρατιωτικές, οικονομικές και τεχνολογικές διαστάσεις» είπε ο Ακάρ, μιλώντας κατά τη διάρκεια συζήτησης γToα τον προϋπολογισμό του 2021 στην τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Υπενθυμίζεται πως οι ΗΠΑ έδιωξαν την Τουρκία από το πρόγραμμα των F-35 τον Ιούλιο του 2019, λόγω της αγοράς των S-400 από τη Ρωσία.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας ομιλίας ο Τούρκος αξιωματούχος έστρεψε τα «πυρά» του κατά της Αθήνας για το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου.

«Η Ελλάδα είναι αυτή που θέλει να ανεβάσει τους τόνους στη Μεσόγειο» υποστήριξε, και συμπλήρωσε: «Εμείς πάλι, από την αρχή στηρίζουμε τις διερευνητικές συναντήσεις και τις άλλες πρωτοβουλίες του γ.γ. του ΝΑΤΟ για επαφές».