Στο κρατητήριο οι δύο νεαροί που τραυμάτισαν αστυνομικούς

Στο κρατητήριο οι δύο νεαροί που τραυμάτισαν αστυνομικούς

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα πενθήμερης κράτησης εναντίον δύο ατόμων ηλικίας 21 ετών από τη Δερύνεια και 23 ετών από την Αγία Νάπα, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις αμελούς οδήγησης, πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, κατοχής ναρκωτικών, κατοχής και χρήσης ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β και καλλιέργεια φυτού κάνναβης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία χθες γύρω στις 19:50 το βράδυ, μετά από πληροφορία, μέλη της ΥΚΑΝ ανέκοψαν για έλεγχο, στην οδό Απόλλωνος στο Παραλίμνι, αυτοκίνητο το οποίο οδηγείτο από 21χρονο από την Δερύνεια, με συνοδηγό 23χρονο από την Αγία Νάπα.

Όταν το αυτοκίνητο σταμάτησε, άντρας αστυνομικός κατευθύνθηκε προς την πόρτα του συνοδηγού του οχήματος ενώ γυναίκα αστυνομικός περπατούσε μπροστά από το όχημα για να προσεγγίσει τον οδηγό.

Ωστόσο, ο οδηγός εκκινώντας και αναπτύσσοντας ταχύτητα, παρέσυρε και κτύπησε την αστυνομικό με το μπροστινό δεξιό μέρος του αυτοκίνητου του, με αποτέλεσμα να την εκσφενδονίσει στο μπροστινό καπό και να την πετάξει στο έδαφος.

Από την σύγκρουση η αστυνομικός τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.
Επίσης, αστυνομικός ο οποίος προσέτρεξε προς βοήθεια τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε και αυτός με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Τα μέλη της ΥΚΑΝ εξετάστηκαν από τους επί καθήκοντι ιατρούς και διαπιστώθηκε ότι ο μεν αστυνομικός υπέστη υποκεφαλικό κάταγμα τρίτου μετακάρπιου δεξιού χεριού και η αστυνομικός μώλωπες σε διάφορα μέρη του σώματος της, εκδορή στο δεξιό γόνατο και μετατραυματική αμνησία.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο εντοπίστηκε ποσότητα πράσινης ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης βάρους 2 περίπου γραμμαρίων περιτυλιγμένη σε νάιλον, άλλη ποσότητα ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης βάρους μισού γραμμαρίου και μια ζυγαριά ακριβείας τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.

Ο 21χρονος ο 23χρονος συνελήφθηκαν για αυτόφωρα αδικήματα και σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια τους εντοπίστηκαν στην οικία του 21χρονου ένα φυτό κάνναβης ύψους 6 περίπου εκατοστών και δύο χειροποίητα αποτσίγαρα που πιστεύεται ότι καπνίστηκαν με κάνναβη.

Στο σπίτι του 23χρονου εντοπίστηκε ποσότητα ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης βάρους ενός περίπου γραμμαρίου, ένας μεταλλικός μύλος αλέσεως που περιέχει ποσότητα κάνναβης και τρία χειροποίητα αποτσίγαρα με κάνναβη που πιστεύεται ότι καπνίστηκαν.

Όλα τα ανευρεθέντα παραλήφθηκαν ως τεκμήρια και οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα γραφεία της ΥΚΑΝ Αμμοχώστου όπου ανακρινόμενοι γραπτώς παραδέχτηκαν την διάπραξη των αδικημάτων.

Σήμερα οι δύο νεαροί οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε διατάγματα πενθήμερης κράτησης τους.