Φόνος Αγία Νάπα: Το ενδεχόμενο οι δράστες να ήταν περισσότεροι από δύο διερευνά η Αστυνομία

Φόνος Αγία Νάπα: Το ενδεχόμενο οι δράστες να ήταν περισσότεροι από δύο διερευνά η Αστυνομία

Ως ιδιαίτερα σοβαρή αξιολογεί η Αστυνομία την υπόθεση του τετραπλού φονικού που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Αγία Νάπα, με θύμα τον επιχειρηματία Φάνο Καλοψιδιώτη, ένα μέλος της Δύναμης και τη σύζυγό του, καθώς και έναν αλλοδαπό, που φέρεται να είναι εκ των δραστών της δολοφονικής επίθεσης. Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο οι δράστες να ήταν περισσότεροι από δύο.

Σε δηλώσεις του το μεσημέρι, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης είπε ότι εξετάζονται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαπράχθηκε η εγκληματική ενέργεια για να απαντηθούν ερωτήματα, τα οποία προκύπτουν. Πρόκειται για μια σοβαρή υπόθεση την οποία διερευνούμε με κάθε προσοχή και σοβαρότητα, πρόσθεσε.

Όσον αφορά τους δράστες της επίθεσης, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι «ήταν δύο ή τρεις, είναι κάτι το οποίο εξετάζεται», ενώ πρόσθεσε ότι ο εντοπισμός όσων εμπλέκονται αποτελεί προτεραιότητα.

Ερωτηθείς αν προβληματίζει την Αστυνομία η παρουσία μελών της Δύναμης στο χώρο, με ένα άτομο που την έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι «θέλει λεπτό χειρισμό το όλο θέμα» και επανέλαβε ότι «για μας είναι μια σοβαρή υπόθεση και σαν μια τέτοια αντιμετωπίζεται».

«Όντως υπάρχουν ερωτήματα, τα οποία αναμένεται να απαντηθούν» είπε, ενώ πρόσθεσε ότι η Αστυνομία πρέπει να μείνει απερίσπαστη για να επιτελέσει το δύσκολο ανακριτικό έργο, το οποίο βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της Αστυνομίας, οι έρευνες και εξετάσεις συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει σύλληψη κάποιου προσώπου.

Είπε παράλληλα ότι οι προσπάθειες της Αστυνομίας για πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος είναι συνεχείς.

Το χρονικό της επίθεσης

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, γύρω στις 10.10μμ το βράδυ της Πέμπτης, ο Φάνος Καλοψιδιώτης, 51 χρόνων, ο λοχίας της Αστυνομίας Ηλίας Χατζηευθυμίου, 46 χρόνων και η σύζυγός του, Σκεύη Χατζηευθυμίου, 39 χρόνων, μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά τους βρίσκονταν σε εστιατόριο, στην Αγία Νάπα.

Άγνωστα πρόσωπα εισήλθαν στο εστιατόριο και πυροβόλησαν εναντίον τους, με αποτέλεσμα να δολοφονηθούν ο Καλοψιδιώτης, το ζεύγος Χατζηευθυμίου και ένας 41χρονος αλλοδαπός, ο οποίος φαίνεται πως είναι εκ των δραστών της επίθεσης.

Κατά την επίθεση τραυματίστηκε σοβαρά ένας 37χρονος, μέλος της Αστυνομίας που βρισκόταν στο ίδιο μέρος, καθώς και ένα ακόμη πρόσωπο.

Ο κ. Αγγελίδης διευκρίνισε ότι ο λοχίας υπηρετούσε στο Γραφείο Συλλογής Πληροφοριών του Αρχηγείου Αστυνομίας και όχι στην ΚΥΠ, όπως δημοσιεύτηκε σε κάποια ΜΜΕ, ενώ η σύζυγός του δεν ήταν αστυνομικός. Ο τραυματισμένος αστυνομικός υπηρετεί στη ΜΜΑΔ.

Για τα μέλη της Αστυνομίας, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι ο Χατζηευθυμίου ήταν εκτός υπηρεσίας και με άδεια απουσίας, ενώ ο 37χρονος ήταν επίσης εκτός υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της Αστυνομίας, η σκηνή αποκλείστηκε από την πρώτη στιγμή και άρχισαν έρευνες και εξετάσεις, ενώ επιτόπου μετέβησαν ο αρμόδιος Βοηθός Αρχηγός, ο Διευθυντής του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος, ο Αστυνομικός Διευθυντής και μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου.

Από τη σκηνή έχουν παραληφθεί τεκμήρια, και όπως είπε ο κ. Αγγελίδης «αξιολογούνται όλα τα στοιχεία και δεδομένα, τα οποία υπάρχουν».

Εξάλλου, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης βρέθηκε σε ανοιχτό χώρο, στη Αγία Νάπα, αυτοκίνητο να φλέγεται, μέσα στο οποίο εντοπίστηκε ένα αυτόματο πυροβόλο όπλο, το οποίο εξετάζεται.

Για τον αλλοδαπό δολοφονηθέντα, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι έχει ενημερωθεί σχετικά η Ιντερπόλ της χώρας καταγωγής του, ενώ αναμένονται στοιχεία που ενδεχομένως να βοηθήσουν τις εξετάσεις.

Για την υπόθεση έχει οριστεί ανακριτική ομάδα, αποτελούμενη από μέλη του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος Αρχηγείου Αστυνομίας. Ο κ. Αγγελίδης υπενθύμισε το πενταπλό φονικό, που συνέβη στις 23 Ιουνίου 2012, στην Αγία Νάπα και άλλες σχετικές εγκληματικές ενέργειες στην περιοχή, λέγοντας ότι «η χθεσινή εγκληματική ενέργεια σίγουρα θα εξεταστεί και σε συνάρτηση με άλλα στοιχεία που υπήρχαν τότε» και τα οποία ενδεχομένως να βοηθήσουν τις έρευνες.

Αναφερόμενος γενικά στην οπλοκατοχή, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι σύμφωνα με το νόμο, μέλη της Αστυνομίας, τα οποία είναι χρεωμένα με υπηρεσιακό οπλισμό, μπορούν να τον φέρουν πάντοτε μαζί τους. Αυτό αφορά ιδιαίτερα μέλη που υπηρετούν σε νευραλγικά τμήματα, τα οποία έχουν σχέση με το οργανωμένο έγκλημα, τα ναρκωτικά και άλλα καθήκοντα.

«Είναι σύνηθες να φέρουν μαζί τους τον οπλισμό, αναλόγως της φύσης και της επικινδυνότητας των καθηκόντων τους» είπε.

Τέλος, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε ότι εδώ και αρκετό καιρό, η Αστυνομία βρίσκεται σε εγρήγορση για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος, ενώ η παρουσία της Δύναμης στην περιοχή Αμμοχώστου ενισχύεται από τις 18 Ιουνίου, λόγω της τουριστικής περιόδου, με συνεχείς ελέγχους και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο φερόμενος ως δράστης που τραυματίστηκε θανάσιμα στη σκηνή του εγκλήματος κατάγεται από την Αλβανία, ενώ φαίνεται ότι έφτασε στην Κύπρο μέσω κατεχομένων.