Φόνος Βρετανού Αγία Νάπα: Στο δικαστήριο η 48χρονη Κύπρια ύποπτη

Φόνος Βρετανού Αγία Νάπα: Στο δικαστήριο η 48χρονη Κύπρια ύποπτη

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου καταχωρήθηκε σήμερα η υπόθεση εναντίον γυναίκας 48 χρόνων που διαμένει στην περιοχή Καμάρες στη Λάρνακα, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνέργειας μετά τη διάπραξη του φόνου 22χρονου Βρετανού που σημειώθηκε στις 14 Αυγούστου 2016 στην Αγία Νάπα.

Σήμερα έληγε το διάταγμα προσωποκράτησης της 48χρονης και η Αστυνομία καταχώρησε την υπόθεση στο Δικαστήριο το οποίο και όρισε την 1η Σεπτεμβρίου ως ημερομηνία για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Αναμένεται ότι την 1η Σεπτεμβρίου η Κατηγορούσα Αρχή θα απαγγείλει στην 48χρονη τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και αυτή θα απαντήσει κατά πόσον τις αποδέχεται ή όχι.

Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα συνελήφθη στις 16 Αυγούστου ύστερα από πληροφορία που έλαβε η Αστυνομία ότι στην υπόθεση του φόνου του 22χρονου Βρετανού και τον τραυματισμό δεύτερου ομοεθνούς του τα ξημερώματα της 14ης Αυγούστου στην Αγία Νάπα, η 48χρονη ήταν συνεργός των δύο Τουρκοκυπρίων οι οποίοι φαίνεται να διέπραξαν το έγκλημα.

Η γυναίκα που διατηρεί δεσμό με ένα από τους δύο Τουρκοκυπρίους, συνελήφθη και ανακρινόμενη ανέφερε σε θεληματική της κατάθεση ότι ο φίλος της, της εκμυστηρεύτηκε ότι μαζί με άλλο Τ/κ μαχαίρωσαν τους δυο Βρετανούς με τους οποίους συνεπλάκησαν, επειδή οι Τ/κ τους έκαναν παρατήρηση διότι ουρούσαν σε δημόσιο μέρος.

Η 48χρονη φέρεται να παραδέχτηκε επίσης ότι το βράδυ του φόνου μετέβη σε συγκεκριμένη περιοχή στην Αγία Νάπα και πήρε στο φίλο της ρούχα για να αλλάξει. Είπε ακόμα ότι ξαναπήγε στην Αγία Νάπα την επόμενη ημέρα για να παραλάβει το τηλέφωνο που έκρυψε ο φίλος της.

Η Αστυνομία είχε από τότε εκδώσει εντάλματα σύλληψης εναντίον των δύο Τουρκοκυπρίων οι οποίοι μετά τη διάπραξη του φόνου διέφυγαν στα κατεχόμενα και καταζητούνται.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, 14 Αυγούστου, γύρω στις 03:20 τα ξημερώματα, ενώ δύο Βρετανοί ηλικίας 22 χρόνων που εργάζονται στην Κύπρο και ήταν πεζοί στην οδό Γρηγόρη Αυξεντίου στην Αγία Νάπα, μετά από διαπληκτισμό που είχαν με άγνωστο άτομο, δέχθηκαν επίθεση από δύο άτομα που έφεραν μαχαίρι, ένα εκ των οποίων ήταν το άτομο με το οποίο είχαν διαπληκτιστεί προηγουμένως.

Ο ένας από τους Βρετανούς δέχθηκε τέσσερις μαχαιριές στην πλάτη, ενώ το θύμα δέχθηκε μία μαχαιριά στο λαιμό, η οποία ήταν μοιραία.

Μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου το Δικαστήριο διέταξε όπως η γυναίκα παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.