Φόνος Βρετανού Αγία Νάπα: Παραδέχτηκαν τη δολοφονία οι δυο καταζητούμενοι

Φόνος Βρετανού Αγία Νάπα: Παραδέχτηκαν τη δολοφονία οι δυο καταζητούμενοι

Παραδέχθηκαν στις κατοχικές Αρχές τη δολοφονία του Βρετανού Τζορτζ Χένρι Λο στην Αγία Νάπα οι δύο καταζητούμενοι από την κυπριακή Αστυνομία, οι οποίοι είχαν συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα από την αστυνομία του ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο έδωσαν κατάθεση στα κατεχόμενα και παραδέχθηκαν τη διάπραξη του φόνου. Φέρονται ωστόσο να ισχυρίστηκαν ότι δεν ήθελαν να σκοτώσουν τον Βρετανό αλλά μόνο να τον τραυματίσουν για εκφοβισμό.

Με την εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνονται οι υποψίες της κυπριακής Αστυνομίας, ωστόσο ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το κατά πόσον οι αρχές του ψευδοκράτους θα παραδώσουν τους ύποπτους Μεχμέτ Ακπινάλ και Σαλί Αχμέτ στις Αρχές της Δημοκρατίας ή αν οι δύο θα παρουσιαστούν σε ψευδοδικαστήριο.

Στο μεταξύ ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου καταχωρήθηκε χθες η υπόθεση της Κούλας Αναστασίου, 48 ετών, από τις Καμάρες Λάρνακας, η οποία φέρεται να συνεργάστηκε με τους δύο ύποπτους για την υπόθεση της δολοφονίας του Τζορτζ Χένρι Λο.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα αρχίσει την 1η Σεπτεμβρίου, με την απαγγελία των κατηγοριών που αντιμετωπίζει και για τις οποίες θα κληθεί να απαντήσει αν τις αποδέχεται ή όχι.

Υπενθυμίζεται ότι η Αναστασίου συνελήφθη στις 16 Αυγούστου ύστερα από πληροφορία που έφθασε στην Αστυνομία και την ενέπλεκε στην υπόθεση.

Φέρεται να διατηρούσε ερωτικό δεσμό με τον 22χρονο Μεχμέτ Ακπινάλ, τον οποίο βοήθησε μετά τη δολοφονία. Η Αναστασίου, σύμφωνα με την Αστυνομία, έδωσε θεληματική κατάθεση στην οποία αναφέρει ότι ο σύντροφός της τής εκμυστηρεύτηκε τη διάπραξη του εγκλήματος.

Πηγή: Φιλελεύθερος / Πάμπος Βάσιλας