Οργή και αγανάκτηση στο Παραλίμνι - Αποκαλυπτικές ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ με σκουπίδια στις παραλίες!

Οργή και αγανάκτηση στο Παραλίμνι - Αποκαλυπτικές ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ με σκουπίδια στις παραλίες!
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφίες:

Μόλις ένα μήνα πριν από τις κοινοτικές και δημαρχιακές εκλογές, φαίνεται πως οι απερχόμενοι άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, είτε διεκδικούν επανεκλογή είτε όχι, αφήνουν στο έλεος του Θεού τη διοίκηση των δήμων και των κοινοτήτων τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Δήμος Παραλιμνίου, όπου κάτοικοι της περιοχής αναδεικνύουν με αναρτήσεις τους στα social media την εγκατάλειψη των παραλιών, που έχει ως συνέπεια να γεμίζουν σκουπίδια, όπως δείχνουν και οι αποκαλυπτικές φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε στη photo gallery του Newsbomb.com.cy.

Κάτοικος της περιοχής, διερωτάται κάθε πόσο καθαρίζονται οι παραλίες από τον Δήμο, πόσο φρόνιμο είναι να μένουν ακάθαρτες όλο τον χειμώνα, αλλά και πού διοχετεύονται τα χρήματα που μαζεύει ο Δήμος από την ενοικίαση ξαπλωστρών και ομπρελών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το Newsbomb.com.cy απευθύνθηκε στον Δήμαρχο Παραλιμνίου, Θεόδωρο Πυρίλλη, στον οποίο κοινοποίησε τις φωτογραφίες που έχει στη διάθεσή του.

Ο κ. Πυρίλλης υποστήριξε ότι τα συνεργεία του Δήμου καθαρίζουν καθημερινά (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) τη μήκους 15 χλμ. ακτογραμμή, τονίζοντας ότι εφέτος, καθ' όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, το παραλιακό μέτωπο του Παραλιμνίου ήταν πεντακάθαρο.

Σε μια προσπάθεια να αιτιολογήσει την ομολογουμένως άσχημη εικόνα που παρουσιάζεται μέσω των φωτογραφιών της περιοχής πέριξ του κέντρου «Αλάτι», δήλωσε στο Newsbomb.com.cy ότι αυτή ενδεχομένως να οφείλεται στις πρόσφατες θαλασσοταραχές, που είχαν ως συνέπεια να ξεβραστούν στις παραλίες ποσότητες σκουπιδιών και ακαθαρσιών.

Όσον αφορά στο ερώτημα για το πού καταλήγουν τα χρήματα από την ενοικίαση ξαπλωστρών και ομπρελών, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου μάς τόνισε ότι αυτά «επιστρέφουν πίσω στον τουρισμό».

Ο κ. Πυριλλής άφησε αιχμές ότι πολλές από τις καταγγελίες που δημοσιοποιούνται από δημότες και... μη του Παραλιμνίου εις βάρος του Δήμου, αλλά και όσες στρέφονται πολλές φορές εναντίον του ιδίου, κρύβουν σκοπιμότητες, ειδικότερα ενόψει των επερχόμενων εκλογών της 18ης Δεκεμβρίου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής του Παραλιμνίου υποσχέθηκε να διερευνήσει τη συγκεκριμένη καταγγελία για ρύπανση της παραλίας του Πρωταρά και να μας ενημερώσει για το αποτέλεσμα.

Από την πλευρά μας, δεσμευόμαστε ότι μόλις έχουμε ενημέρωση για το θέμα, που έχει ανακύψει, θα επανέλθουμε με νέο ρεπορτάζ.