«Συναγερμός» στην Εθνική Φρουρά! Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε στρατόπεδο

«Συναγερμός» στην Εθνική Φρουρά! Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε στρατόπεδο

Συμπτώματα μηνιγγίτιδας εμφάνισε γυναίκα υπαξιωματικός που υπηρετεί στην Εθνική Φρουρά. Οι θεράποντες ιατροί ξεκίνησαν τη χορήγηση της ενδεδειγμένης θεραπευτικής αγωγής και ήδη η κατάσταση της υγείας της παρουσιάζει βελτίωση. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», το απόγευμα της Τετάρτης η υπαξιωματικός, η οποία υπηρετεί σε μονάδα της επαρχίας Αμμοχώστου, εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Παραλιμνίου και οι πρώτες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε κατέδειξαν ότι προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα.

Στο μεταξύ οι θεράποντες ιατροί συνεχίζουν τις αναλύσεις και εξετάσεις για να καθοριστεί η περαιτέρω αγωγή που θα πρέπει να χορηγηθεί. Την ίδια στιγμή προληπτική αγωγή έχει χορηγηθεί και σε στενά οικογενειακά της πρόσωπα.

Όσον αφορά στην Εθνική Φρουρά, το Υγειονομικό της Δύναμης έλαβε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα που προβλέπονται για τέτοια περιστατικά.

Αφού ενημερώθηκε η ιεραρχία του ΓΕΕΦ για το περιστατικό, χθες λήφθηκαν όλα τα προληπτικά μέτρα που απαιτούνται για να μη μεταδοθεί η μηνιγγίτιδα σε προσωπικό της μονάδας που είχε επαφή με την υπαξιωματικό τις προηγούμενες ημέρες.