Παραλίγο νέα απόδραση αυτή τη φορά στο Δικαστήριο Αμμοχώστου: Πρωταγωνιστής 26χρονος Κύπριος

Παραλίγο νέα απόδραση αυτή τη φορά στο Δικαστήριο Αμμοχώστου: Πρωταγωνιστής 26χρονος Κύπριος

Νεαρός από τις Βρυσούλες προσπάθησε την Τρίτη (15/02) να αποδράσει από κράτηση στο Δικαστήριο Αμμοχώστου και επιτέθηκε σε αστυνομικό κτυπώντας τον με γροθιά στο πρόσωπο, ευτυχώς χωρίς να το τραυματίσει.

Σύμφωνα με την Αστυνομία την Τρίτη παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, 26χρονος από τις Βρυσούλες, ο οποίος αντιμετώπιζε κατηγορίες για επίθεση εναντίον αστυνομικού και πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, απόδραση από νόμιμη κράτηση και αντίσταση στη νόμιμη σύλληψη/ κράτηση, αδικήματα που διαπράχθηκαν στις 04/07/2015 στις Βρυσούλες.

Το Δικαστήριο διέταξε όπως ο κατηγορούμενος παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές και όρισε την υπόθεση για τις 20 Φεβρουαρίου ημερομηνία κατά την οποία θα του επιβληθεί ποινή.

Εναντίον του 26χρονου εκκρεμεί ακόμα μια υπόθεση για πρόκληση μέθης, ανησυχίας, επίθεσης και πρόκλησης κακόβουλης ζημίας η οποία διαπράχθηκε στις 20.12.2015 στις Βρυσούλες και πρόκειται να ληφθεί υπόψιν κατά την επιβολή της ποινής.

Μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, όταν ο Δικαστής αποχώρησε από την αίθουσα, ο αστυνομικός ο οποίος εκτελεί καθήκοντα ασφάλειας του Δικαστηρίου, ανέλαβε την μεταφορά του υπόδικου στο κρατητήριο του Δικαστηρίου.

Ωστόσο κατά την μεταφορά του, ο 26χρονος έσπρωξε τον αστυνομικό και προσπάθησε να αποδράσει. Στην προσπάθεια του αστυνομικού να τον ακινητοποιήσει, ο 26χρονος επιτέθηκε εναντίον του και τον κτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο.

Χρησιμοποιώντας ανάλογη βία, επιτεύχθηκε η ακινητοποίηση και μεταφορά του κρατουμένου στο κρατητήριο του Δικαστηρίου και στη συνέχεια στις Κεντρικές Φυλακές.

Από την επίθεση ο αστυνομικός δεν τραυματίστηκε ωστόσο ο 26χρονος αντιμετωπίζει νέες κατηγορίες για επίθεση εναντίον αστυνομικού, αντίσταση σε νόμιμη σύλληψη/κράτηση, απόπειρα απόδρασης, καταφρόνηση Δικαστηρίου και ανησυχία.

Την υπόθεση διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Παραλιμνίου.