ΤΕΤΡΑΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ: Αυτοί «ξεμπέρδεψαν» από την υπόθεση-Ολοκληρώνεται η δίκη ένα χρόνο μετά το μακελειό

ΤΕΤΡΑΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ: Αυτοί «ξεμπέρδεψαν» από την υπόθεση-Ολοκληρώνεται η δίκη ένα χρόνο μετά το μακελειό

Στην τελική ευθεία εισέρχεται από τη Δευτέρα (19/06) η υπόθεση του τετραπλού φονικού της Αγίας Νάπας ένα χρόνο μετά τη διάπραξη του στυγερού εγκλήματος που συγκλόνισε το παγκύπριο.

Σύμφωνα με τον «Π», το δικαστήριο όρισε δικασίμους καθ’ όλη την τρέχουσα εβδομάδα, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης που προγραμματίζει να κλητεύσει η πλευρά του κατηγορουμένου Παναγιώτη Πένταυκα (εκτιμάται ότι θα είναι τέσσερις οι μάρτυρες), αλλά και η απολογία του έτερου κατηγορουμένου Λόι Ντεγιάν. Παραμένει ακόμα άγνωστο κατά πόσο και η πλευρά του Ντεγιάν θα κλητεύσει μάρτυρες υπεράσπισης. Και οι δύο εναπομείναντες κατηγορούμενοι κλήθηκαν σε απολογία και ήδη ο Πένταυκας έχει απολογηθεί στο δικαστήριο με ανώμοτη δήλωση.

Οι επόμενες δικάσιμες θεωρούνται κομβικής σημασίας στην προσπάθεια των κατηγορουμένων να πείσουν τους δικαστές του Κακουργιοδικείου για την αθωότητά τους, από τη στιγμή που η κατηγορούσα αρχή έχει ολοκληρώσει την υπόθεσή της με την κατάθεση 51 συνολικά μαρτύρων κατηγορίας. Ο Παναγιώτης Πένταυκας, ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου «Τόκα Τόκα» στην Αγ. Νάπα, και ο Σέρβος Λόι Ντεγιάν, ο οποίος ήταν σωματοφύλακας του δολοφονηθέντος Φάνου Καλοψιδιώτη, αρνούνται ενοχή στις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, μεταξύ αυτών και στις τέσσερις κατηγορίες φόνου εκ προμελέτης για το κάθε θύμα ξεχωριστά που σκοτώθηκε το βράδυ της 23ης Ιουνίου 2016.

«Ξεμπέρδεψαν»

Σύμφωνα με τον «Π», αυτοί που «ξεμπέρδεψαν» οριστικά με την υπόθεση του τετραπλού φονικού της Αγίας Νάπας είναι οι Μάριος Χριστοδούλου, άλλως «Μπένης», και Χαράλαμπος (Πάμπος) Ανδρέου, και οι δύο από τη Λευκωσία. Και οι δύο, οι οποίοι είχαν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εκτέλεση του σχεδίου δολοφονίας του Καλοψιδιώτη, έχουν παραδεχθεί ενοχή σ’ όλες τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν και ήδη εκτίουν ποινές ισόβιας κάθειρξης.