Νεκρός άντρας στο Κάβο Γκρέκο στην Ελεύθερη Αμμόχωστο

Νεκρός άντρας στο Κάβο Γκρέκο στην Ελεύθερη Αμμόχωστο

Νεκρός εντοπίστηκε το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή του Κάβο Γκρέκο κολυμβητής, ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, πιθανόν να είναι αλλοδαπός.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης αναφέρεται ότι «σήμερα γύρω στις 13:45, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε επείγουσα κλήση κινδύνου που αφορούσε σε δύο κολυμβητές σε κίνδυνο στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων στο Κάβο Γκρέκο».
 
Το ΚΣΕΔ «έθεσε άμεσα σε εφαρμογή το Εθνικό Σχέδιο «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση της κατάστασης, κινητοποιώντας σκάφος της Λ&Ν Αστυνομίας Παραλιμνίου. Παράλληλα στάλθηκε ασθενοφόρο του Υπουργείου Υγείας στην παραλία του Κόννου για την παραλαβή και την παροχή Πρώτων Βοηθειών στους δύο κολυμβητές, οι οποίοι είχαν περισυλλεχθεί από την Λ&Ν Αστυνομία γύρω στις δύο το μεσημέρι».
 
Δυστυχώς, προστίθεται στην ανακοίνωση «ο ένας εκ των δύο κολυμβητών είναι νεκρός, ενώ ο δεύτερος έχει διακομισθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου για περαιτέρω νοσηλεία».
 
Με αφορμή το περιστατικό αυτό «το ΚΣΕΔ καλεί το κοινό να επιδεικνύει ιδιαίτερη προσοχή, να τηρεί τους κανόνες ασφαλείας και να  αποφεύγει την είσοδο στη θάλασσα από βραχώδεις περιοχές ιδιαίτερα όταν επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες».
 
Εξάλλου σύμφωνα με την Αστυνομία ο νεκρός είναι πιθανόν αλλοδαπός όπως αλλοδαπός είναι και το δεύτερο άτομο που διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο πατώντας εδώ!