Διαμαρτυρία απόψε (19/10) για την διάνοιξη του οδοφράγματος Δερύνειας

Διαμαρτυρία απόψε (19/10) για την διάνοιξη του οδοφράγματος Δερύνειας

Σήμερα (19/10) στις 6 το απόγευμα διοργανώνεται παγκύπρια διαμαρτυρία με το τίτλο «Κλείστε τα οδοφράγματα, που συντηρούν τον κατακτητή», στο οδόφραγμα Δερύνειας.

Μια διαμαρτυρία που γίνεται με αφορμή την διάνοιξη του οδοφράγματος Δερύνειας, αλλά και την εικόνα που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό με τις ουρές αυτοκινήτων Ελληνοκυπρίων να καταφεύγουν στα κατεχόμενα για ψώνια, καύσιμα και αναψυχή.

Στη διαμαρτυρία θα συμμετάσχει και ο πατέρας του ήρωα Σολωμού Σολωμού, Σπύρος Σολωμού, ο οποίος με κείμενο του στις 8 Οκτωβρίου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

«Εγώ ο πατέρας του Σολωμού Σολωμού αν έβλεπα ότι το άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας μας έφερνε κοντά στην λύση του κυπριακού προβλήματος θα ήμουνα ο πρώτος που θα υποστήριζε το άνοιγμα του.. Όμως αυτά τα 15 χρόνια που είναι ανοιχτά τα οδοφράγματα και η συνεχώς οικονομική στήριξη που παρέχουμε στα κατεχόμενα μόνο πιο μακριά από την λύση μας οδήγησαν.. Αυτά είναι πλέον αποδειγμένα αφού μετά το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ναυαγήσαν όλες οι συνομιλίες. Καλώ όλον τον κόσμο ανεξάρτητου κόμματος και χρώματος να παρευρεθεί στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που οργανώνουμε στο οδόφραγμα Δερύνειας. Εκεί θα μαζέψουμε υπογραφές για το κλείσιμο όχι μόνο αυτού της Δερύνειας αλλά όλων τον οδοφραγμάτων. Κλείστε τα οδοφράγματα. Ανοίξτε τα σύνορα. Κάθε δένδρο για να μεγαλώσει και να δώσει καρπούς χρειάζεται το κατάλληλο νερό.»