16χρονος πήρε κρυφά το αυτοκίνητο - Είδε κόκκινο φανάρι και... πάτησε γκάζι

16χρονος πήρε κρυφά το αυτοκίνητο - Είδε κόκκινο φανάρι και... πάτησε γκάζι

Σε προκαταρκτικό έλεγχο αλκοόλης που υποβλήθηκε η ένδειξη ήταν μηδενική

Δεκαεξάχρονος μαθητής στην Αγία Νάπα οδηγούσε αλόγιστα, επικίνδυνα και με υπερβολική ταχύτητα, χωρίς άδεια και ασφάλεια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο μετά τις εννέα χθες το βράδυ, μέλος του Αστυνομικού Σταθμού Αγίας Νάπας ενώ βρισκόταν σε περιπολία στην Αγία Νάπα εντόπισε αυτοκίνητο να παραβιάζει τον φωτεινό σηματοδότη σε κύρια οδική αρτηρία.

Διαβάστε επίσης: Του πέρασαν χειροπέδες…6 μήνες μετά!

Ο αστυνομικός έκανε στον οδηγό σήμα για να σταματήσει, ωστόσο αυτός ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας αλόγιστα και επικίνδυνα. Ύστερα από παρακολούθηση το όχημα ανακόπηκε από την Αστυνομία και από έρευνες διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός ήταν μαθητής ηλικίας 16 χρόνων, ο οποίος οδηγούσε χωρίς άδεια οδηγού και χωρίς ασφάλεια.

Ο νεαρός συνελήφθη ενώ σε προκαταρκτικό έλεγχο αλκοόλης που υποβλήθηκε η ένδειξη ήταν μηδενική.

Ο πατέρας του νεαρού κλήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας και από έρευνες διαπιστώθηκε ότι ήταν ο εγκεκριμένος ιδιοκτήτης του οχήματος. Ο πατέρας ανέφερε στην Αστυνομία ότι δεν έδωσε στον γιο του τη συγκατάθεση του για να πάρει το αυτοκίνητο.

Ο νεαρός ανακρίθηκε και μαζί με τον πατέρα του κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι γύρω στις 11 το βράδυ, για να κλητευθούν αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζει ο 16χρονος αφορούν αλόγιστη και επικίνδυνη οδήγηση, οδήγηση αυτοκινήτου χωρίς άδεια και ασφάλεια, παράλειψη να σταματήσει σε σήμα αστυνομικού, παραβίαση φωτεινού σηματοδότη σε κύρια οδική αρτηρία και υπερβολική ταχύτητα.

Την υπόθεση διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Αγίας Νάπας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ