Παρουσιάστηκαν τα σχέδια ανάπλασης της Πλατείας του Δήμου Σωτήρας

Παρουσιάστηκαν τα σχέδια ανάπλασης της Πλατείας του Δήμου Σωτήρας

Ο προϋπολογισμός κατασκευής του έργου ανέρχεται στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ

Παρουσιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα τα σχέδια ανάπλασης και διαμόρφωσης του κεντρικού πυρήνα και της πλατείας του Δήμου Σωτήρας.

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου αναφέρεται ότι «τα σχέδια παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας από τον Δήμαρχο Γεώργιο Τάκκα και την ομάδα συμβούλων-μελετητών στην οποία κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός, “Orthostructure Architectural & Engineering Consultants». το έργο βρίσκεται στο στάδιο υποβολής αίτησης αδειών και η έναρξη κατασκευής του υπολογίζεται κατά το 2020-2021».

Διαβάστε επίσης: Υπηρεσίες ΓεΣΥ από το Ιδιωτικό Νοσοκομείο ΙΑΣΙΣ στην Πάφο

Ο Δήμαρχος Γεώργιος Τάκκας ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα ιστορικό έργο για τη Σωτήρα, το οποίο αναβαθμίζει την εικόνα του κέντρου του Δήμου και ολόκληρου του κεντρικού πυρήνα μέσω μιας μελετημένης πρότασης. Ακόμα οι νέοι χώροι που θα δημιουργηθούν και ιδιαίτερα η δημιουργία πλατείας, συμβάλλει στην κοινωνικοποίηση αλλά και την ενθάρρυνση δημιουργίας νέων επιχειρήσεων στο κέντρο του Δήμου, ούτως ώστε η Σωτήρα να γίνει πιο ελκυστική σε δημότες και επισκέπτες αλλά και προσβάσιμη σε ΑμεΑ».

Ανέφερε ακόμα ότι «ολόκληρος ο σχεδιασμός του κεντρικού πυρήνα της Σωτήρας έλαβε υπόψη το σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) το οποίο σκοπό έχει τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και των επισκεπτών αλλά και την ικανοποίηση των αναγκών για την κινητικότητα ανθρώπων και μεταφορά αγαθών, βάσει στοχευμένης προσπάθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επίτευξη του στόχου της Βιώσιμης Κινητικότητας και Ανάπτυξης. Εξίσου σημαντική είναι και η απόφαση του Δήμου, για αλλαγή της πρόσοψης των κτηρίων και των καταστημάτων στην οδό Σωτήρος, σχέδιο με το οποίο θα αλλάξει ριζικά την όψη του κέντρου και της αγοράς της Σωτήρας, προσελκύοντας τόσο επισκέπτες όσο και νέες επιχειρήσεις».

Ο Δήμαρχος σημείωσε επίσης ότι «λήφθηκαν σοβαρά υπόψη οι εισηγήσεις τις οποίες υπέβαλαν οι δημότες κατά την παρουσίαση των σχεδίων, όπως η διαχείριση των όμβριων υδάτων, ο φωτισμός των εκκλησιαστικών μνημείων, η δημιουργία χώρων στάθμευσης και η ανακατασκευή των καταστημάτων επί της οδού Σωτήρος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Ο προϋπολογισμός κατασκευής του έργου ανέρχεται στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πλήρη πεζοδρομοποίηση της Πλατείας Ελευθερίας και της οδού Σωτήρας κατά τις βραδινές ώρες, τοπιοτέχνηση του κεντρικού χώρου στάθμευσης, ισόπεδο διαχωρισμό πεζοδρομίων από δρόμο για ευκολία κινητικότητας, τοποθέτηση πλακόστρωτης επιφάνειας σε δρόμους, αλλαγή προσόψεων κτηρίων στην οδό Σωτήρας με παραδοσιακή αρχιτεκτονική και δημιουργία πάρκων και χώρων ξεκούρασης.

Η διακίνηση οχημάτων εντός του κέντρου του Δήμου θα πραγματοποιείται με μονοδρομοποίηση οδών και φωτεινούς σηματοδότες, θα γίνει τοπιοτέχνηση της πλατείας Ελευθερίας με φύτευση δέντρων και θα δημιουργηθούν χώροι ανάπαυσης και σιντριβάνια.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ