«Ηφαίστειο» η Αγία Νάπα - Μέχρι και 40 αστυνομικοί επί ποδός κάθε βράδυ

«Ηφαίστειο» η Αγία Νάπα - Μέχρι και 40 αστυνομικοί επί ποδός κάθε βράδυ

Ο βιασμός στην Αγία Νάπα έφερε αναβρασμό στην Αστυνομία

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Το καλοκαίρι οι πόλεις... αδειάζουν, αλλά οι αστυνομικοί δεν ξενοιάζουν… Οι περιπολίες βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη όπου αστυνομικοί - ποδηλάτες μόνο, ακόμα και με σορτσάκια είναι πανταχού παρόντες με στόχο την πάταξη της παρανομίας και την αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών. Ο αριθμός των περιπόλων σε παγκύπρια κλίμακα διαφέρει από μέρα σε μέρα, αλλά βάρος δίνεται στην ειδική περίπτωση της Αγίας Νάπας. Τα τελευταία γεγονότα και το περιστατικό του ομαδικού βιασμού Βρετανίδας απασχόλησε τα διεθνή Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, όμως οι δικοί μας δεν ανησυχούν.

 «Πονοκέφαλος» η Αγία Νάπα 

Η Αγία Νάπα αποτελεί κάθε χρόνο τέτοια εποχή «πονοκέφαλο» για την Αστυνομία. Οι ορδές αλλοδαπών κυρίως νεαρών στην περιοχή μετατρέπουν σε «ηφαίστειο» την πλέον τουριστικό Δήμο της Κύπρου το καλοκαίρι. Για άλλη μια χρονιά η Αγία Νάπα τίμησε τα διεθνή Μ.Μ.Ε. Με αφορμή τον ομαδικό βιασμό Βρετανίδας τουρίστριας σε ξενοδοχείο.

agia napa 770x439 c

Η Αστυνομία διά του εκπροσώπου της Α. Κωνσταντίνου, τόνισε για ένα μεμονωμένο περιστατικό που συνέβη σε ένα ξενοδοχείο. Ο κ. Κωνσταντίνου τόνισε ότι η αστυνόμευση στο Δήμο είναι έντονη, αφού κάθε νύχτα υπάρχουν σε επιφυλακή 30-40 αστυνομικοί από όλα τα Τμήματα.

Ωστόσο, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος είναι κάθετος θεωρώντας ότι στην Αγία Νάπα υπάρχει ανομία, που απειλεί τον τουρισμό κάτι με το οποίο διαφωνεί κάθετα η Αστυνομία. Ο κ. Καρούσος θεωρεί ότι δεν ελέγχεται η ηχορύπανση λόγω της μουσικής. Ταυτόχρονα, έκανε αναφορά για έλλειψη πολιτικής βούλησης.

Ακόμα και ένοπλοι στην παλιά Λευκωσία

Σε καίρια σημεία με απόφαση του Αρχηγείου Αστυνομίας είναι ευδιάκριτη πλέον και η παρουσία ενόπλων αστυνομικών. Τα κρούσματα βίας και ληστειών στο κέντρο των πόλεων και ειδικά στην παλιά Λευκωσία ανάγκασαν να προχωρήσει σε χαρτογράφηση περιοχών όπου υπάρχει επικινδυνότητα. Μια από αυτές τις περιοχές είναι και το κέντρο της Λευκωσίας. Παράλληλα, οι αστυνομικοί έχουν το νου τους και τα αυτιά τους ανοικτά και σε άλλες περιοχές.

Διαβάστε επίσης: Στο κελί για 8 ημέρες οι 12 άνδρες για την υπόθεση ομαδικού βιασμού νεαρής στην Αγ. Νάπα

«Αστακός» τα κέντρα των πόλεων

Σε όλες τις πόλεις και ειδικά στο κέντρο η παρουσία της Αστυνομίας είναι έντονη. Ειδικά, στις παράλιες περιοχές τους καλοκαιρινούς μήνες προκύπτει αύξηση δυναμικού αφού με σχετική εγκύκλιο αποστέλλονται δυνάμεις από άλλες επαρχίες και από τη ΜΜΑΔ.

32104813 10155409408023639 5842183458557788160 n

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου μιλώντας στο Newsbomb τόνισε ότι η Αστυνομία εφαρμόζει σχέδιο δράσης για αντιμετώπιση του εγκλήματος, της παραβατικότητας, των τροχαίων παραβάσεων, ακόμα και της τρομοκρατίας σε όλες τις πόλεις. Το «κέντρο βάρους» της αστυνόμευσης πέφτει σε περιοχές όπου υπάρχει μαζική παρουσία κόσμου όπως είναι το κέντρο των πόλεων. Ο κ. Ανδρέου τόνισε ότι ο αριθμός των αστυνομικών που περιπολούν είναι καθημερινά μεταβαλλόμενος. Σε σχέση με τα μέλη της ποδηλατικής αστυνομίας ο κ. Ανδρέου ότι μπορούν να προβούν σε οποιαδήποτε έρευνα αφού πέραν των τροχαίων παραβάσεων η παρουσία αστυνομικών ποδηλατιστών στους εμπορικούς δρόμους συμβάλλει σημαντικά στη μείωση των κλοπών και άλλων αδικημάτων κατά περιουσίας.

maxresdefault 6